- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (02.11.2018, 14:16)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sute de angajaţi ai Google au protestat faţă de cazurile de hărţuire sexuală din companie
Sute de angajaţi ai Google, de la sediile din Londra, Dublin, Berlin, Zurich, India, Singapore şi Tokyo, au protestat faţă de cazurile de hărţuire sexuală din companie, atât în stradă, cât şi pe reţelele de social media, potrivit variety.com.
Urmărește
689 afișări
Sute de angajaţi ai Google au protestat faţă de cazurile de hărţuire sexuală din companie
Protestele au avut loc joi, după ce, săptămâna trecută, Google a anunţat că au fost concediaţi 48 de angajaţi, inclusiv 13 directori, acuzaţi de hărţuire sexuală, în ultimii doi ani şi a subliniat că se adoptă măsuri din ce în ce mai stricte în ceea ce priveşte comportamentele nepotrivite.
Declaraţia a fost făcută în contextul în care publicaţia americană The New York Times a scris că unul dintre foştii şefi ai Google, creatorul sistemului de operare Android, Andy Rubin, a primit compensaţii financiare de 90 de milioane de dolari pentru a pleca din companie, după ce a fost acuzat de comportament nepotrivit. Publicaţia americană a mai scris că Google a acoperit şi alte acuzaţii de hărţuire sexuală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Organizatorii protestului, numit Google Walkout for Real Change, au declarat, joi, că se aşteptau să li se alăture peste 1.500 de angajaţi din toată lumea. Ei le-au cerut lui Sundar Pichai, CEO Google, şi cofondatorului companiei Larry Page să pună capăt acestor cazuri de hărţuire şi abuzuri sexuale.
"Informăm angajaţii Google că am aflat de activităţile planificate joi şi că vor fi sprijiniţi dacă doresc să participe", a declarat Pichai într-un comunicat. "Angajaţii au ridicat întrebări constructive privind modul în care putem îmbunătăţi politicile companiei şi activităţile noastre. Ne folosim de criticile lor pentru a transforma aceste idei în acţiuni", a mai spus acesta.
Contactată de mai mulţi reprezentanţi media după apariţia articolului din The New York Times, Google a dat publicităţii un e-mail trimis angajaţilor de Sundar Pichai, CEO al companiei, în care se arată că, în ultimii doi ani, 48 de persoane au fost concediate în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, inclusiv 13 directori, şi niciuna dintre ele nu a primit "un pachet de compensaţii financiare la plecare".
Pichai a adăugat că "i-a fost dificil să citească" despre acuzaţiile la adresa lui Rubin şi a altora, dar nu a confirmat direct informaţiile din articolul The New York Times.
"Suntem al naibii de serioşi în ceea ce priveşte furnizarea unui mediu de lucru sigur", a mai spus la momentul respectiv Pichai, adăugând că toate acuzaţiile privind comportamentele nepotrivite sunt investigate cu atenţie, pentru a se acţiona în consecinţă.
Sam Singer, purtător de cuvânt al lui Rubin, a respins acuzaţiile de comportament nepotrivit, explicând că acesta a plecat de bună voie de la Google, pentru a lansat compania Playground.
Sistemul de operare Android, pe care Google îl pune gratuit la dispoziţia producătorilor de dispozitive mobile, este instalat pe aproximativ 85% dintre telefoanele inteligente.
The New York Times a citat documente depuse în instanţă şi interviuri care ar sugera că Rubin a fost unul dintre trei directori pe care Google i-a acoperit în ultima decadă, după acuzaţii de comportament sexual nepotrivit.
The Times a citat doi oficiali Google, sub protecţia anonimatului, care au declarat că Larry Page, la momentul respectiv CEO al companiei, i-a cerut lui Rubin să demisioneze după ce o femeie l-a acuzat de hărţuire sexuală, în 2013.
În urma unei anchete interne, s-a stabilit că acuzaţiile femeii erau credibile, potrivit The Times.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe