Ţara care a importat gunoi de zeci de miliarde de dolari. Cum a devenit plasticul folosit un bun de valoare

Deşi poate părea neverosibil, plasticul folosit poate fi un bun cu valoare în comerţul global. Din 1992 şi până acum, China a importat 106 milioane de tone de pungi vechi, sticle, ambalaje şi alte produse din plastic în valoare de 57,6 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

Urmărește
5081 afișări
Imaginea articolului Ţara care a importat gunoi de zeci de miliarde de dolari. Cum a devenit plasticul folosit un bun de valoare

Ţara care a importat gunoi de zeci de miliarde de dolari. Cum a devenit plasticul folosit un bun de valoare

Statistica consemnează anul 1992, deoarece atunci a fost primul an în care China a transmis date cu privire la aceste importuri.

Anul trecut când China a anunţat că are destul din gunoaiele celorlalţi, iar guvernele lumii s-au trezit cu o nouă problemă. 

Până în 2030, aproximativ 111 milioane de tone metrice de plastic folosit au nevoie de un loc pentru a fi îngropate, reciclate – sau nu mai pot fi produse deloc. Aceasta este concluzia unei analize realizate pe baza datelor comerciale de la ONU, de către cercetătorii de la Universitatea din Georgia.

Sticlele, pungile, ambalajele tuturor se adună. Doar în 2017, fabricile lumii au produs peste 8,3 miliarde de tone metrice de plastic nou, se arată în studiu.

China importă plastic pentru a-l recicla sau pentru a-l arde în producţia de energie.

Aproximativ 10% din plasticul produs la nivel global a fost ars. Până la 10 milioane de tone metrice ajung în oceane în fiecare an. Doar 9% din plasticul produs la nivel global a fost reciclat.

În 2016, China a importat doar jumătate din plasticul folosit al lumii, adică 7,4 milioane de tone metrice. Astfel, deşeurile plastice totalizează peste 14 milioane de tone metrice anual.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici