- Home
- Life-Inedit
- (06.05.2024, 19:41)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tehnica agricolă a vechilor mayaşi ar putea revoluţiona agricultura marţiană
- Cultivarea intercalată, o tehnică agricolă originară din antichitate, dezvoltată de fermierii Maya, este analizată pentru potenţialul său în agricultura marţiană.
- Experimente recente realizate de cercetătorii de la Universitatea Wageningen, Ţările de Jos, au simulat condiţiile marţiene şi au descoperit rezultate promiţătoare în cultivarea intercalată a roşiilor, mazării şi morcovilor.
- Perspectivele rezultate din cercetarea agriculturii marţiene nu numai că avansează explorarea spaţială, ci au şi implicaţii în abordarea provocărilor de sustenabilitate agricolă de pe Pământ.
Urmărește
2021 afișări
Sursa foto: Plos One
Pe măsură ce oamenii iau în considerare colonizarea planetei Marte, problema hranei devine din ce în ce mai importantă, conform Smithsonian Magazine. În timp ce logistica transportului hranei de pe Pământ este impracticabilă şi costisitoare, cercetătorii se întorc către practicile agricole antice în căutarea unei soluţii. Cultivarea intercalată, o tehnică inovatoare folosită de fermierii mayaşi cu secole în urmă, este acum studiată ca o metodă viabilă pentru cultivarea legumelor pe Planeta Roşie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Într-un studiu recent publicat în revista Plos One, oamenii de ştiinţă de la Universitatea şi Centrul de Cercetare Wageningen din Olanda au efectuat experimente în sere pentru a simula condiţiile marţiene. Utilizând o combinaţie de roci, praf şi nisip - numită regolit - ei au plantat mazăre, morcovi şi roşii atât individual, cât şi în combinaţie. Pe lângă regolit, aceştia au plantat legume şi în alte tipuri de sol, precum nisip şi pământ de ghiveci.
După 105 zile, rezultatele au fost mixte, dar promiţătoare. Roşiile au prosperat atunci când au fost plantate alături de mazăre şi morcovi, prezentând niveluri mai mari de potasiu, biomasă şi randament în comparaţie cu monocultura. Cu toate acestea, morcovii au avut dificultăţi în cultivarea intercalată, probabil din cauza competiţiei pentru lumină din partea plantelor mai înalte.
Cu toate că mai există provocări, cum ar fi optimizarea combinaţiilor de culturi pentru randament maxim, aceste descoperiri marchează un pas semnificativ în cercetarea agriculturii marţiene. În plus, înţelepciunea dobândită din aceste experimente ar putea fi benefică fermierilor de pe Pământ care se confruntă cu provocări legate de schimbările climatice.
Pe lângă culturile intercalate, oamenii de ştiinţă explorează o serie de soluţii inovatoare pentru a menţine viaţa pe Marte. De la utilizarea larvelor de muşte pentru a îmbogăţi solul marţian până la experimentarea cu tehnici de agricultură verticală, căutarea agriculturii marţiene promite nu doar explorarea spaţiului, ci şi soluţionarea problemelor de sustenabilitate agricolă de pe Pământ.
Aşa cum observă astrobiologul Rebecca Gonçalves, dezvăluirea secretelor agriculturii marţiene ar putea oferi soluţii pentru problemele de agricultură terestră, aliniind obiectivele explorării spaţiale cu nevoile planetei noastre.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe