- Home
- Life-Inedit
- STOCKHOLM, (08.10.2007, 11:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Telefonul mobil poate dubla riscul de cancer cerebral
Utilizarea telefoanelor mobile pe o perioadă mai mare de zece ani poate dubla riscul de cancer la creier, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători suedezi, care recomandă părinţilor să nu îi lase pe copii să utilizeze telefoane mobile.
Urmărește
4 afișări
Telefonul mobil poate dubla riscul de cancer cerebral
Persoanele care utilizează telefonul mobil mai mult de zece ani prezintă riscuri de două ori mai mari de a fi diagnosticate cu o tumoare pe nervul care conectează urechea la creier, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Orbero din Suedia, citaţi de telegraph.co.uk. Cercetătorii au analizat în acest sens 11 studii diferite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Profesorul Kjell Mild, consilier guvernamental şi coordonator al acestui studiu, a declarat că telefoanele mobile nu ar trebui să fie utilizate de copii, care sunt mai vulnerabili pentru că au craniul mai subţire, iar sistemul lor nervos nu este complet dezvoltat.
Rezultatele studiului realizat de cercetătorii suedezi vin la o lună după ce un alt studiu, finanţat de Mobile Telecommunications and Health Research (MTHR), din Marea Britanie, a scos la iveală faptul că există doar o slabă asociere între utilizarea pe termen lung a telefoanelor mobile şi tumorile cerebrale.
În prezent, se desfăşoară un al doilea program MTHR, la care participă 200.000 de persoane din Danemarca, Finlanda, Suedia şi Marea Britanie.
Cercetătorii se confruntă cu dificultăţi în acest domeniu, pentru că telefoanele mobile au devenit un bun de larg consum abia la sfârşitul anilor '90.
Mild spune că pericolul reprezentat de telefoanele mobile ar putea fi şi mai mare decât o sugerează studiul său, pentru că 10 ani reprezintă perioada minimă necesară pentru dezvoltarea unui cancer.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe