- Home
- Life-Inedit
- (11.12.2019, 21:00)
Televizoare ieftine - cum să obţii cel mai bun raport calitate/preţ
Articol cu conținut publicitar
Urmărește
239 afișări
Mai puţini bani, mai multe probleme?
Modelele de televizoare ieftine sunt poate cele mai contestate dintre toate tentativele de reducere a costurilor asociate achiziţiilor tehnologice. De multe ori trebuie să facem concesii şi compromisuri pentru a găsi un echilibru între preţ şi performanţă.
Cel mai bun televizor iese uşor în evidenţă: OLED-ul LG C9 de 196cm e alegerea perfectă pentru cei care sunt dispuşi să investească o mică avere într-un singur astfel de aparat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Dar când vine vorba de televizoare ieftine, concurenţa este acerbă, marjele sunt subţiri, iar fişele tehnice pot fi încurcate. Puteţi găsi un televizor 4K Dolby Vision de 140 cm de la un producător la acelaşi preţ ca un set Full HD de 110 cm de la altul.
Aşadar, la ce ar trebui să fii atent atunci când alegi dintre mai multe modele de televizoare ieftine? Care sunt caracteristicile pe care trebuie să le aibă şi ce ar fi mai bine să ignoraţi în căutarea dvs. pentru televizorul perfect?
Dimensiunea ecranului
Nu există un răspuns standard legat de care este cea mai bună dimensiune TV. Depinde în mare parte de spaţiul şi nevoile dumneavoastră.
Reţineţi că, cu cât televizorul este mai mare, cu atât va fi nevoie de mai multă distanţă între scaunul sau canapeaua dumneavoastra şi ecranul TV.
De aceea, înainte de a lua decizia de cumpărare, este important să faceţi câteva măsurători. Acestea includ măsurarea înălţimii, lăţimii şi adâncimii zonei în care doriţi să puneţi televizorul. Şi nu uitaţi să vă asiguraţi că suportul dvs. TV poate susţine noul televizor, dacă nu intenţionaţi să îl montaţi.
De asemenea, veţi dori să determinaţi cea mai bună distanţă pentru vizionarea televizorului. Televizoarele ieftine sunt şi mai mici, ceea ce înseamnă că vor fi mai bune pentru distanţe mai scurte.
Buget redus? Evitaţi ecranele HDR şi alegeţi 4K
Calitatea panoului poate fi un factor imens în experienţa de vizionare a unor televizoare ieftine.
Majoritatea televizoarelor ieftine utilizează aşa-numitele panouri LCD-IPS, care nu au acelaşi nivel de negru şi contrast în comparaţie cu tipurile de panouri VA (aliniere verticală).
În general, aceste televizoare nu au suficientă luminozitate sau contrast pentru a ţine pasul cu tehnologia dinamică din zilele noastre, făcând imaginea să pară monotonă. Televizoarele ieftine tind, de asemenea, să aibă probleme cu afişarea mişcării din cauza timpilor de răspuns slab ai ecranului şi ai procesării video.
Cu cinci standarde HDR, s-ar putea să fie greu să decideţi care este cel mai potrivit pentru nevoile dvs. Vestea bună este că HDR10, Dolby Vision, HLG, Advanced HDR şi HDR10 + nu concurează cu adevărat unul cu celălalt. Mai degrabă, fiecare încearcă să realizeze ceva diferit şi este în mare măsură compatibil cu celelalte.
În acelaşi timp, HDR-ul de pe un televizor ieftin poate arăta adesea mai rău decât atunci când se execută cu o gamă dinamică standard.
Aşadar, HDR, deocamdată, nu este o caracteristică esenţială acestor televizoare ieftine. Calitatea imaginii 4K poate fi însă regăsită, cu condiţia să se folosească panoul potrivit şi software de procesare a imaginilor.
Urmărirea unei rezoluţii mai mari (de exemplu, de la 1080p la 4K sau 4K la 8K) prea curând nu este indicată, deoarece diferenţa este neglijabilă de la distanţele normale de vizionare.
Chiar dacă, alegând un TV mai ieftin, nu veţi avea parte de performanţe de ultimă oră, funcţionalitatea poate fi de ultimă generaţie.
Atenţie la platformele de streaming
Alegeţi un televizor cu o platformă inteligentă decentă, care are toate serviciile de streaming pe care le doriţi. Faceţi şi câteva cercetări cu privire la cipul de procesare pe care îl foloseşte şi viitorul televizor. Dacă este un cip rapid, aplicaţiile de navigare vor fi mai fluide, iar performanţele lor vor fi mai fiabile. Dacă este un chipset mai mic, s-ar putea să fiţi dezamăgiţi de lipsa de viteză.
Dacă aveţi aplicaţii specifice pe care le doriţi - în special Netflix, Amazon şi alte servicii, asiguraţi-vă că verificaţi dacă modelul pe care doriţi să îl cumpăraţi le acceptă.
Vizionaţi înainte de a cumpăra
Din perspectiva calităţii imaginii, dacă doriţi cu adevărat să vizionaţi HDR pe un televizor bugetar, vizionaţi mai întâi produsul în magazin şi acordaţi atenţie luminozităţii şi contrastului. Televizoarele cu LED-uri amplasate direct în spatele ecranului şi nu în jurul marginilor sale tind să funcţioneze mai bine cu HDR.
Luaţi în considerare conectivitatea. Asiguraţi-vă că orice model de televizoare ieftine pe care îl cumpăraţi are suficiente conexiuni - acestea înseamnă de obicei conexiuni HDMI - pentru a face faţă tuturor surselor pe care doriţi să le ataşaţi, de la console de jocuri, până la playere Blu-ray.
Având în vedere gama mare de dimensiuni existente şi nivelul de reduceri care se întâmplă în diferite perioade ale anului, cum ar fi Black Friday, piaţa oferă oportunităţi excelente pentru achiziţia unor televizoare cât mai ieftine şi, în acelaşi timp, performante.
Voi ce fel de informaţii căutaţi atunci când intenţionaţi să cumpăraţi un nou televizor? Spuneţi-ne în comentarii
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe