Tendinţe în coafură: Balayage – ce este şi cine îl poate avea?

  • Este o tehnică de vopsire liberă a părului, în care vopseaua este aplicată manual pe păr, ca o pictură, pentru a-i oferi acestuia o tranziţie naturală, treptată, fără linii evidente sau dure.
  • Balayage foloseşte diferite tonuri de lumină şi umbre pentru a crea mai multe dimensiuni de culoare, lăsând o strălucire amestecată, naturală, cu efect de păr sărutat de soare.
  • Este o tehnică personalizată. Fiecare tehnică balayage este diferită: plasarea, gradarea şi nuanţa se bazează pe culoarea, textura şi lungimea părului, astfel încât poate fi personalizat pentru fiecare persoană.
  • Balayage este o tehnică ideală nu numai pentru părul roşcat, blond, ci şi pentru culorile mai închise, maro, roşu până la nuanţe negre, singura condiţie/limită este să alegi nuanţa potrivită pentru tenul tău, culoarea naturală a ochilor şi a părului.
Urmărește
18495 afișări
Imaginea articolului Tendinţe în coafură: Balayage – ce este şi cine îl poate avea?

Ştii şi tu: blondul nu este o culoare potrivită pentru toată lumea, dar este culoarea pe care o iubim cu toţii. Există multe femei cărora le place să-şi schimbe aspectul, urmând ultimele tendinţe ale modei, dar acelaşi lucru este valabil şi pentru coafură. Iar una dintre cele mai populare tehnici din ultimii ani în materie de păr, este balayage.

Balayage este tehnica ce dă emoţii naturale fără a forţa, fără exerciţii de stil inutile, fără proceduri de neînţeles. Important este să îndrăzneşti, când poţi şi când vrei, iar în acest sens, balayage pare să se fi născut pentru asta: te ajută să uimeşti lumea din jurul tău, dar într-un mod natural!

Îţi doreşti să recreezi acele momente naturale pe care le-ai avut în copilărie? Balayage poate face asta. Balayage te face să arăţi de parcă tocmai te-ai întors dintr-o vacanţă de vară fastuoasă. „Am un păr grozav!” Aceasta este replica balayage spusă într-un mod subtil, dar vizibil - nu strălucitor şi evident.

Ce înseamnă de fapt balayage şi de unde provine această tehnică?

Termenul provine din cuvântul francez „balayer”, care înseamnă „a mătura” sau „a picta”. Tehnica BALAYAGE s-a născut la Paris, în 1970, doar pentru a indica modul în care este aplicată culoarea, şi apoi a fost răspândită în Statele Unite, devenind extrem de populară în 1990 cu numele de „balliage". Aşadar, termenul se referă la modul în care este aplicată culoarea, nu la culoare în sine. Este o tehnică de vopsire liberă a părului, în care vopseaua este aplicată manual pe păr, ca o pictură, pentru a-i oferi acestuia o tranziţie naturală, treptată, fără linii evidente sau dure. Se creează un efect de evidenţiere gradual, mai natural.

Balayage foloseşte diferite tonuri de lumină şi umbre pentru a crea mai multe dimensiuni de culoare, lăsând o strălucire amestecată, naturală, cu efect de păr sărutat de soare.

De ce este balayage atât de popular?

Este la modă. Celebrităţile - de la Kardashians la Chrissy Teigen - au adus tendinţa culorii părului în centrul atenţiei, aşa că nu este de mirare că balayage a câştigat popularitate în rândul maselor. O simplă căutare a hashtagului „balayage” oferă peste 30 de milioane de rezultate pe Instagram. Astfel, balayage este una dintre cele mai noi tehnici de colorare a părului preferate de milioane de femei din întreaga lume începând cu vedetele de la Hollywood care aleg balayage pentru un aspect natural şi sobru, dar, în acelaşi timp unic, personalizat şi elegant.

• Necesită mai puţină întreţinere decât majoritatea culorilor aplicate părului. Întrucât procesul este conceput pentru a oferi un aspect natural rădăcinilor, părul este mai uşor de întreţinut. Asta se traduce prin mai puţin timp şi mai puţini bani cheltuiţi la salon. Totodată, puţine daune făcute părului.

Este o tehnică personalizată. Fiecare tehnică balayage este diferită: plasarea, gradarea şi nuanţa se bazează pe culoarea, textura şi lungimea părului, astfel încât poate fi personalizat pentru fiecare clientă a salonului, pentru a evidenţia sau a înmuia trăsăturile faciale. La El Studio, stiliştii iau întotdeauna în considerare nuanţa pielii şi culoarea naturală a părului pentru a determina ce tonuri vor funcţiona cel mai bine podoabei tale capilare.

Cum se face balayage?

În primul rând, pentru a te putea bucura de această tehnică, este recomandat să apelezi la serviciile unui coafor.
Stiliştii de la saloanele El Studio ne explică faptul că această tehnică necesită, de fapt, o excelentă stăpânire a culorilor şi a vitezei de aplicare. Procedeul include două faze, prima este decolorarea şi a doua este colorarea, esenţială pentru a da efectul natural caracteristic.

Balayage este cu totul diferit faţă de binecunoscutele şuviţe, deoarece această tehnică nu foloseşte folie în procesul de vopsire, iar culoarea este aplicată pe păr cu mâna liberă. Rezultatul final este, astfel, mai puţin uniform decât în cazul şuviţelor obişnuite.

Cine se poate bucura de balayage?

Balayage este o tehnică ideală nu numai pentru părul roşcat, blond, ci şi pentru culorile mai închise, maro, roşu până la nuanţe negre, singura condiţie-limită este să alegi nuanţa potrivită pentru tenul tău, culoarea naturală a ochilor şi a părului.

În ceea ce priveşte lungimea părului, Balayage oferă rezultate minunate pe orice lungime, chiar dacă pe părul mediu-lung efectul nuanţei omogene şi treptate este mai vizibil. În schimb, un balayage făcut pe părul scurt, este întotdeauna frumos şi elegant în mod natural.

În plus, Balayage este o tehnică care poate fi aleasă şi de femeile însărcinate sau care sunt alergice la decolorant sau vopsea, doar pentru că această metodă nu prevede utilizarea produselor de decolorare pe rădăcină şi pe pielea capului (scalp).

Cât ţine o aplicare balayage? - Ca şi în celelalte procese de colorare, este important să-ţi protejezi părul şi să utilizezi produsele potrivite, pentru a-i menţine culoarea şi a avea un păr hidratat şi sănătos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici