- Home
- Life-Inedit
- LISABONA, (14.11.2019, 13:40)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Terapiile anticancer pe baze de plante pot face mai mult rău decât bine
Terapiile anticancer complementare pot face mai mult rău decât bine, unele preparate pe bază de plante precum usturoi, ginseng şi ghimbir putând întârzia procesul de cicatrizare a rănilor, potrivit bbc.com.
Urmărește
989 afișări
Terapiile anticancer complementare pot face mai mult rău decât bine
Pacienţii diagnosticaţi cu cancer ar trebui să le spună medicilor lor dacă iau anumite produse din plante, pentru că unele ingrediente pot influenţa negativ efectele tratamentului convenţional. Medicii ar trebui, la rândul lor, să îşi întrebe pacienţii dacă au apelat la astfel de terapii complementare.
De exemplu, preparatele medicinale pe bază de usturoi, ghimbir şi ginkgo biloba pot întârzia procesul de cicatrizare a pielii după răspândirea cancerului mamar, potrivit profesorului Maria Joao Cardoso, citat de bbc.com, şeful departamentului de chirurgie oncologică de la Champalimaud Cancer Centre din Lisabona, Portugalia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Aceasta a mai declarat pentru BBC că nu există dovezi că medicamentele sau cremele pe bază de plante funcţionează în astfel de cazuri şi că, atunci când există dubii, cel mai bine este să se renunţe la astfel de terapii.
Cardoso a mai spus că este extrem de important ca pacienţii să ceară medicilor informaţii înainte de a testa terapii complementare, după ce cancerul s-a răspândit la piele. Acest lucru se întâmplă în 20% dintre cazurile de cancer mamar şi într-un procent mai mic în cazul altor cancere.
Multe astfel de produse influenţează tratamentele hormonale sau chimioterapia recomandate de medici, iar unele încetinesc coagularea sângelui, ceea ce are drept consecinţă întârzierea vindecării.
Printre produsele care încetinesc coagularea sângelui se numără extractele din Andrographis, usturoi, ginkgo, ginseng, păducel, castană sălbatică, turmeric.
De asemenea, unele alimente şi băuturi, precum sucul de grapefruit şi portocalele, pot influenţa enzimele care descompun medicamentele anticancer în organism.
Aflată la o conferinţă internaţională despre cancerul mamar, organizată la Lisabona, Cardoso a mai spus că terapiile precum yoga, reiki şi acupunctura pot avea un impact pozitiv asupra calităţii vieţii pacienţilor.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe