- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (23.07.2014, 18:15)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
The Guardian: 75% dintre membrii echipelor care realizează superproducţii sunt bărbaţi
Personalităţi de marcă din industria cinematografică doresc aplicarea unor măsuri pentru sporirea diversităţii în cinema, în contextul în care 75% dintre membrii echipelor care realizează superproducţii sunt bărbaţi, informează theguardian.com.
Urmărește
80 afișări
The Guardian: 75% dintre membrii echipelor care realizează superproducţii sunt bărbaţi (Imagine: Shutterstock)
Potrivit unor date analizate de The Guardian, diferenţa de gen s-a înrădăcinat în industria filmului, unde peste trei sferturi dintre membrii echipelor implicate în realizarea celor 2.000 de filme cu cele mai mari încasări în ultimii 20 de ani au fost bărbaţi, în timp ce doar 22% au fost femei.
Raportul, realizat de producătorul şi scriitorul britanic Stephen Follows, a evaluat angajaţii mai multor companii, de la persoanele care se ocupă de machiajul actorilor şi figuranţi până la inginerii de sunet şi regizori care au lucrat la cele mai de succes superproducţii începând din 1994.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Raportul arată o diferenţă notabilă de împărţire în departamente. Astfel, femeile au devenit o majoritate doar în departamentele care realizează costumele, aleg garderoba actorilor şi se ocupă de casting. În departamentul care se ocupă de efectele vizuale, de regulă cel mai mare în cazul superproducţiilor, lucrează, în medie, doar 17,5% femei, în timp ce în sectorul muzical - 16%. O medie de 95% bărbaţi a fost atinsă în sectoarele ce vizează filmarea şi echipamentele electrice şi electronice.
Chiar şi în zona de creativitate, raportul a arătat că bărbaţii domină această divizie. Cele 2.000 de filme studiate au arătat că doar 13% dintre monteuri, 10% dintre scenarişti şi 5% dintre regizori erau femei.
Follows a declarat că spera ca acest raport, în cele din urmă, să forţeze industria să accepte că inegalitatea genurilor reprezintă o problemă. "Este înfricoşător. De fiecare dată când am realizat un mic studiu nu mi-a venit să cred cât de prost este reprezentată industria şi, sincer, prima dată când am observat cât puternic este divizată, m-am întors şi mi-am refăcut cercetarea pentru a fi sigur", a spus acesta.
Raportul a arătat că numărul femeilor care au făcut parte din echipele care au lucrat la realizarea superproducţiilor în 2013 a scăzut faţă de anii precedenţi, media prezenţei acestora fiind de doar 21,8%. Mai puţin de 2% dintre regizorii primelor 100 de filme cu cele mai mari încasări de anul trecut au fost femei.
Cele trei superproducţii care au avut cel mai mare număr de femei în componenţa echipelor (42%) au fost "Fete rele/ Mean Girls", de Tina Fey, "Patru prietene şi o pereche de blugi/ The Sisterhood of the Traveling Pants", de Ken Kwapis, şi "Honey", de Bille Woodruff.
Filmul regizat de Steven Seagal "Teren minat/ On Deadly ground" a avut cel mai scăzut număr de femei, 90% dintre membrii echipei fiind bărbaţi.
Kathryn Bigelow este singura femeie care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor din istorie, pentru lungmetrajul "The Hurt Locker", în 2009.
Institutul de Film Britanic, care sprijină industria cu 27 de milioane de lire sterline pe an, a precizat că încearcă să abordeze această problemă a diversităţii de gen. Astfel, au fost introduse noi reglementări în luna septembrie 2013, care prevăd ca finanţarea să fie acordată pe baza unor norme, fiind necesar un anumit procent de femei, homosexuali, persoane cu handicap şi reprezentanţi ai minorităţilor etnice în distribuţie şi în echipa ce realizează filmul.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe