- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (22.02.2010, 06:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a câştigat premiul BAFTA pentru cel mai bun film
Drama de război "The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a câştigat premiul Academiei Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA) pentru cel mai bun film, duminică seară, la gala de premiere, care a avut loc la Royal Opera House din Londra, potrivit bbc.co.uk.
Urmărește
32 afișări
"The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a câştigat premiul BAFTA pentru cel mai bun film (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Kathryn Bigelow a câştigat şi premiul pentru regie, pentru "The Hurt Locker", în faţa fostului ei soţ, James Cameron, nominalizat la aceeaşi distincţie pentru "Avatar", producţie cu un succes răsunător la box-office.
"The Hurt Locker", nominalizat la opt categorii la premiile BAFTA, ca şi "Avatar" şi "An Education", a mai obţinut şi premiile pentru cel mai bun scenariu original, semnat de Mark Boal, cea mai bună imagine, cel mai bun montaj şi cel mai bun sunet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
"Avatar" a obţinut, în schimb, distincţiile pentru cea mai bună scenografie şi cele mai bune efecte vizuale.
Britanicii Colin Firth ("A single man") şi Carey Mulligan ("An Education") au câştigat premiile BAFTA pentru cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriţă în rol principal.
Christoph Waltz ("Ticăloşi fără glorie") a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar Mo'Nique - premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea unei mame abuzive în drama "Precious".
Premiul pentru cel mai bun film britanic i-a revenit peliculei "Fish Tank", de Andrea Arnold, în care lumea unei adolescente este întoarsă pe dos când mama ei îşi aduce acasă noul iubit, iar distincţia pentru cel mai bun film în altă limbă decât engleza a fost obţinut de "Profetul/ Un Prophète", de Jacques Audiard.
Animaţia "Up" a fost dublu premiată, drept cel mai bun film de animaţie, dar şi pentru muzică, iar "Sus, în aer/ Up in the Air" a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, semnat de Jason Reitman, regizorul filmului, şi Sheldon Turner.
Premiul pentru debut - "The Orange Rising Star", votat de public, i-a revenit actriţei Kristen Stewart, vedeta din trilogia "Amurg/ Twilight".
Primul câştigător anunţat la gala BAFTA de duminică a fost însă regizorul Duncan Jones, premiat pentru cel mai bun debut al unui cineast britanic debutant, pentru filmul "Moon".
Totodată, actriţa Vanessa Redgrave a fost distinsă cu Academy Fellowship pentru întreaga carieră, la această ediţie a premiilor BAFTA.
De asemenea, la începutul serii, Prinţul William a fost numit noul preşedinte al Academiei Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA), succedându-i lui Richard Attenborough.
Revista de specialitate Variety anunţa, în 4 februarie, că premiile industriei britanice de film - BAFTA (decernate pe 21 februarie) - şi premiile Oscar - decernate de Academia de film americană pe 7 martie - ar putea să coincidă la mai multe categorii decât de obicei în 2010. În cei opt ani de când premiile BAFTA sunt programate cu o lună înaintea galei Oscar, cele două academii au ajuns să aibă selecţii asemănătoare, culminând cu ediţia de anul trecut, când la categoria "cel mai bun film" au avut aceleaşi cinci nominalizări şi acelaşi câştigător.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe