"The Necessary Death of Charlie Countryman" a adus un câştigător de la Cannes la Bucureşti

Producţia "The Necessary Death of Charlie Countryman", filmată la Studiourile MediaPro, are o distribuţie cu superstaruri de la Hollywood, precum Evan Rachel Wood şi Shia LaBeouf, dar şi cu Mads Mikkelsen, câştigătorul premiului de interpretare masculină la Festivalul de la Cannes din acest an.

Urmărește
437 afișări
Imaginea articolului "The Necessary Death of Charlie Countryman" a adus un câştigător de la Cannes la Bucureşti

Mads Mikkelsen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poţi să mă suni în zece minute? Tocmai ţin un pistol îndreptat spre o cameră", spune actriţa Evan Rachel Wood, zâmbind, în timp ce vorbeşte la telefon. Lângă ea se află scheletul unui avion la sol. În semiîntuneric, în picioare şi încordată de parcă ar fi gata de atac, actriţa are un dialog doar cu camera şi cu operatorul care îi dă indicaţii: "Uită-te la Nigel, uită-te la Charlie". "Poc!", sună pistolul actriţei, îndreptat spre obiectiv. Indicaţiile continuă obsesiv, ca la medic: "Uită-te la Nigel, uită-te la Charlie... Poc!". Singura care întrerupe ritualul este o persoană din staff, care vine să o aranjeze pe Evan, să arate exact ca în fotografia pe care cea dintâi o are în mână. Dincolo de operatorul care repetă indicaţiile, actriţa trăieşte scena esenţială a personajului ei. În altă clădire de la Studiourile MediaPro din Buftea, Mads Mikkelsen îşi trăieşte ultimele minute din zi în rolul iubitului lui Evan, Nigel.

Cu un premiu proaspăt pentru interpretare masculină la Festivalul de Film de la Cannes (pentru pelicula "The Hunt" al lui Thomas Vinterberg), Mikkelsen - îmbrăcat într-o cămaşă pe care sunt imprimate imagini cu căţei de mai multe culori - povesteşte relaxat cum o ia de la capăt, cu fiecare rol. "Încă nu am avut timp să rumeg asta (premiul de la Cannes, n.r.). Am stat numai prin avioane. Îmi pare bine că oamenii au văzut ce am făcut dar, când te apuci de muncă, lucrurile sunt aceleaşi, o iei de la capăt de fiecare dată. Ai aceleaşi temeri, aceleaşi întrebări şi aşa şi trebuie să fie. E frumos să mă uit la premiu, când sunt acasă, când am îndoieli", mai spune actorul.

Despre rolurile sale, dar şi despre partenerii de platou, Mikkelsen crede că trebuie să îi placă. Un expert al rolurilor negative, actorul spune că Nigel - pe care îl interpretează în "The Necessary Death of Charlie Countryman" - nu este un băiat rău. "Sunt puţin mai bătrân (decât personajul lui Evan Rachel Wood, n.r.) şi puţin gelos. Nu m-a văzut de vreo trei ani. Este o relaţie foarte plină de emoţii şi le fac probleme ei şi lui Charlie", spune Mikkelsen. Acesta apreciază că, faţă de rolurile sale trecute, acesta "este magic, este o poveste diferită, este o poveste fragilă". "După ce o citeşti zici: «O, Doamne, nu am mai citit nimic de genul acesta». Este foarte diferită", spune Mikkelsen. "Am văzut scenariul acum câţiva ani. Este genul de text pe care îl citeşti, dai pagina, dar nu ştii ce se va întâmpla pe pagina cealaltă. Este foarte amuzant, foarte romantic, foarte brutal şi continui să fii surprins", mai spune actorul, care decide singur ce rol să accepte şi ce rol să nu accepte.

"Alegerile mele nu au fost conştiente, nu am făcut niciodată alegeri gândindu-mă că vreau să îmi construiesc o carieră. Sunt foarte personale. Nu am vrut să fac totul prin prisma carierei pentru că ajungi să fii dezamăgit. Am încercat să fac ce am vrut şi oamenii pot să creadă ce vor să creadă. Aşa am ajuns să am o carieră", spune artistul.

De altfel, Mikkelsen tratează cu umor şi premiul pentru întreaga carieră primit de la Academia Europeană de Film. "Când am auzit câte chestii am făcut, am zis: «Uau! Chiar am jucat în câteva filme!» (...) A fost amuzant să văd feţele oamenilor care se aşteptau să vină pe scenă unul în cărucior cu rotile", se amuză actorul.

Totodată, Mikkelsen spune că pentru a funcţiona pe un platou de filmare, trebuie neapărat să îţi placă partenerii de joc. "Mereu îi plac ca oameni. Mă asigur că îi plac. Este foarte greu să lucrezi cu o persoană pe care nu o placi, aşa că mă asigur că îi plac", spune el. "Cred că încerc să mă adaptez şi la ce vrea regizorul. Unii actori sunt solitari, alţii sunt nervoşi. Am o abordare diferită de fiecare dată. Pentru mine este important să ne simţim confortabil pe platouri. Dacă eu trebuie să fac ceva special pentru ca partenerul meu să se simtă confortabil, asta fac, dacă partenerul meu trebuie să facă asta pentru mine, face. Asta este cheia", explică Mikkelsen, care mărturiseşte că îşi doreşte să lucreze, în primul rând, cu "oamenii cu energie, oameni care stau treji toată noaptea, pentru că sunt dedicaţi unui proiect". "Chimia perfectă nu cred că există. Cred că dacă ai găsi-o, ar trebui să te opreşti", mai spune Mikkelsen.

"The Necessary Death of Charlie Countryman" are şi doi producători care nu sunt străini de România, Albert Berger şi Patrick Newall. Berger a mai fost în România petru filmările de la "Cold Mountain", dar de data aceasta are parte de experienţa filmărilor citadine. Acesta a dezvăluit că, iniţial, povestea de dragoste din "The Necessary Death of Charlie Countryman" avea loc în Budapesta, unde scenaristul Matt Drake petrecuse un an şi jumătate. "Era aproape un poem de dragoste pentru Budapesta", a spus acesta. "Iniţial, am crezut că vom filma acolo, dar când ne-am uitat la costuri ne-am gândit că vom filma în Bucureşti... plus că în Budapesta s-a filmat mult, în Bucureşti este un mediu care arată mai puţin ca o vedere", a precizat el. Dintre locurile în care s-a filmat, cel mai iubit este Centrul Vechi din Bucureşti. "Cred că este un loc interesant pentru o poveste de dragoste... Este un loc special pentru publicul american", mai spune Berger.

Un veteran al filmărilor în Bucureşti, Patrick Newall spune la rândul său că România este un spaţiu bun pentru producătorii de film pentru că dispune de personal calificat, dar şi pentru că are locuri ofertante din punct de vedere cinematografic.

"Este un loc în care este uşor să lucrezi, oamenii sunt foarte amabili, plini de resurse, loiali. Bucureştiul îţi permite asta. Este o libertate care nu există în Statele Unite. Bucureştiul nu are foarte multe reguli, într-un fel. Am fost norocos să lucrez cu oameni foarte talentaţi", spune Newall. El mărturiseşte că România îi aminteşte de Statele Unite în urmă cu 100 de ani, când oamenii munceau ca să aibă ceea ce merită. "În România există mereu o uşă deschisă, există loc pentru discuţii", spune Newall, care a avut cele mai frumoase experienţe româneşti la filmările din munţi, de la munca la minus 30 de grade Celsius, la invenţii pentru a scoate maşinile de producţie blocate pe drumurile înzăpezite.

"The Necessary Death of Charlie Countryman" este o dramă romantică "pulp", ce prezintă povestea unui american care călătoreşte în Europa după moartea mamei sale şi se îndrăgosteşte de o unguroaică ce este căutată de un mafiot recunoscut pentru cruzimea sa.

Filmările pentru acest lungmetraj vor avea loc până pe 26 iunie, în Bucureşti şi în studiourile MediaPro din Buftea.

Pelicula reuneşte un număr impresionant de actori celebri, precum Shia LaBeouf ("Transformers - Războiul lor în lumea noastră" - 2007, "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" şi "Eagle Eye/ Ochi de vultur" - 2008, "Transformers: Răzbunarea celor învinşi" şi "New York, I Love You" - 2009 şi "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule" - 2010), Evan Rachel Wood ("Luptătorul/ The Wrestler", serialul "Mildred Pierce", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March", în regia lui George Clooney), Mads Mikkelsen, Til Schweiger ("Ticălăşi fără glorie/ Inglorious Bastards") şi Rupert Grint ("Harry Potter").

Filmul este regizat de Fredrik Bond, iar scenariul este semnat de Matt Drake, responsabil şi pentru "Project X", realizat de studiourile Warner Bros. Coloana sonoră a filmului va fi realizată de Moby.

(Material realizat de Oana Ghiţă, oana.ghita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici