The Royal Photographic Society a anunţat câştigătorii speciali ai competiţiei la care au participat peste 1.000 de fotografi

The Royal Photographic Society a desemnat câştigătorii competiţiei ”Fotograful Anului”, care premiază poveştile din spatele pozelor făcute în timpul explorărilor ştiinţifice.

Urmărește
281 afișări
Imaginea articolului The Royal Photographic Society a anunţat câştigătorii speciali ai competiţiei la care au participat peste 1.000 de fotografi

sursă foto: facebook Sue Flood Photography

Peste 1.000 de fotografi amatori şi profesionişti s-au înscris în competiţia celor de la The Royal Photographic Society. Pozele înscrise au surprins fenomene deosebite, de la perspective microscopice până la imagini complexe care surpind schimbările climatice. Pozele vor putea fi admirate şi în cadrul unei expoziţii virtuale, parte din Festivalul de Ştiinţă de la Manchester.

Iată, mai jos, câştigătorii speciali ai competiţiei. Aici poţi vedea şi câştigătorii principali.

Premiile speciale

Aberaţie sferică, de Richard Germain

Imaginea lui Richard Germain arată o lentilă sferică plasată în interiorul unui tub modelat, distorsionând lumina care trece prin el.

Schimbările climatice în Afganistan, de Solmaz Daryani

Fotografia lui Solmaz Daryani arată doi băieţi care încearcă să-şi salveze recolta de cartofi dintr-un câmp din Bamiyan, Afganistan, după o inundaţie.

Plasă Strangulând Oceanul, de Rafael Fernandez

Imaginea lui Rafael Fernandez înfăţişează o balenă încurcată într-o plasă de pescuit.

Experiment Sunlight, de Christian Lünig

Christian Lünig a fotografiat câteva dintre cele 149 de lămpi cu arc de xenon care formează experimentul Synlight, în Jülich, Germania.

Lămpile creează o intensitate a luminii de 10.000 de ori mai mare decât radiaţia incidentă provenită de la Soare şi sunt utilizate în experimente pentru fabricarea combustibililor, cum ar fi hidrogenul din apă.

Albirea coralilor, de Wojciech Nawrocki

Wojciech Nawrocki a surprins o imagine de aproape a unui coral afectat de albire.

Creşterea temperaturii apei poate determina coralii să elimine algele care trăiesc în ţesuturile lor şi, astfel, devin albe.

Lo Hueco, de Nuno Perestrelo

Fotografia lui Nuno Perestrelo arată oamenii de ştiinţă care îndepărtează cu atenţie roca de pe vertebrele fosilizate ale unui dinozaur, care a fost descoperit în zona Lo Hueco, lângă Cuenca, Spania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici