- Home
- Life-Inedit
- SAN SALVADOR, (11.07.2014, 17:53)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Timpul petrecut pe internet poate influenţa gradul de atractivitate al persoanelor de sex opus
Timpul petrecut pe internet poate afecta nu doar somnul şi modul de a comunica al unei persoane, ci poate influenţa şi gusturile sale în ceea ce priveşte atractivitatea persoanelor de sex opus, se arată într-un studiu recent.
Urmărește
221 afișări
Timpul petrecut pe internet poate influenţa gradul de atractivitate al persoanelor de sex opus (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii au descoperit că femeile care petrec foarte mult timp pe internet preferă bărbaţii cu un aspect viril, în timp ce persoanele de sex masculin care stau mult online preferă femeile slabe, cu un aer delicat, potrivit dailymail.co.uk.
"Persoanele cu acces la internet sunt mult mai expuse la media, reclame şi site-uri care promovează idealuri de frumuseţe, cu bărbaţi musculoşi şi femei slăbuţe şi delicate", a declarat psihologul Carlota Batres, care a condus acest studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Hackerii au compromis o extensie Chrome folosită de sute de mii de utilizatori: datele furate includ parole şi sesiuni autentificate
-
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
Ca un exemplu recent pentru această situaţie, cercetătorii au citat filmul hollywoodian "Noah", în care personajul principal masculin este interpretat de virilul actor Russell Crowe, iar rolul feminin este interpretat de delicata actriţă Jennifer Connelly.
Această cercetare a fost realizată în El Salvador, unde cei mai mulţi oameni - 74% - nu au acces la internet.
Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă le-au cerut participanţilor să aleagă între fotografiile unor persoane slabe sau cu câteva kilograme în plus şi cu nivel de masculinitate şi feminitate mai mare sau mai mic.
Astfel, cercetătorii au descoperit că nu există diferenţe în ceea ce priveşte gusturile persoanelor cu acces la internet. Mare parte dintre acestea a preferat persoanele pe care internetul le-ar fi sugerat că ar fi mai "atractive".
În schimb, persoanele fără acces la internet au găsit mai atrăgătoare femeile mai plinuţe, cu trăsături masculine.
De asemenea, studiul a arătat că persoanele cu acces la internet sunt mai predispuse să aibă un televizor acasă, ceea ce face ca expunerea la reclame, emisiuni şi filme să fie mai mare.
Cercetătorii au găsit acestor descoperiri mai multe explicaţii, printre care şi modul în care circumstanţele economice influenţează atractivitatea.
"O posibilitate este ca asprimea mediului să influenţeze preferinţele. Oamenii fără acces la internet din studiul efectuat în El Salvador au mai puţine resurse - cum ar fi lipsa apei curente - şi o asemenea asprime ar putea fi responsabilă pentru ceea ce găsesc ei atrăgător", a spus David Perrett, de la St Andrews University.
"Când veniturile şi accesul la alimente este incert, femeile mai plinuţe ar putea fi mai bine pregătire să supravieţuiască şi să se reproducă şi astfel preferinţele pentru femeile mai plinuţe ar putea fi flexibile", a mai spus cercetătorul.
De asemenea, oamenii de ştiinţă precizează că acest studiu este în concordanţă cu cercetările anterioare realizate la nivel rural, care au arătat că persoanele mai plinuţe sunt considerate mai atrăgătoare.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia
-
astăzi, 12:59
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina