- Home
- Life-Inedit
- TOKYO, (06.04.2019, 10:17)
- Catalina Murea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tinereţe fără bătrâneţe: Cercetătorii japonezi au descoperit o proteină care menţine pielea tânără
O proteină care ajută la menţinerea aspectului tineresc al pielii a fost descoperită de o echipă de cercetători de la Universitatea de Medicină şi Stomatologie din Tokyo, Japonia, relatează japantimes.co.jp.
Urmărește
2216 afișări
O proteină care menţine pielea tânără, descoperită de cercetătorii japonezi
Proteina a primit numele de COL17A1 şi funcţionează prin încurajarea competiţiei între celule, un proces cheie menit să menţină sănătatea ţesuturilor. Substanţa elimină celulele mai slabe, încurajând înmulţirea celor mai puternice.
"Celulele stem deteriorare sau afectate de stres pot fi eliminate selectiv, zilnic, de celule intacte din pielea noastră", a afirmat Emi Nishimura, coordonatoarea cercetării şi profesoară în cadrul departamenului de biologie - celule stem din instituţia de învăţământ niponă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Studiul, care a apărut săptămâna aceasta în publicaţia ştiinţifică Nature, a fost bazat pe cercetări asupra cozilor de şoareci, care au multe caracteristici similare pielii umane.
Procesul de îmbătrânire reduce prezenţa proteinei COL17A1, un efect similar cu cel al radiaţiilor UV şi al altor factorilor de stres. Acest fapt se traduce printr-o multiplicare a celulelor mai puţin puternice, care slăbesc pielea şi o fac predispusă la leziuni şi la vindecarea la un ritm mai lent.
Confirmarea importanţei proteinei COL17A1 a determinat echipa de cercetători să se concentreze asupra găsirii unor substanţe care să stimuleze procesul de producere a acesteia.
Specialiştii au izolat doi compuşi chimici - Y27632 şi apocinina - şi le-au testat pe celulele din piele, iar rezultatele au fost pozitive.
"Aplicarea acestor compuşi pe răni grave ale pielii a ajutat, în mod semnificativ, la vindecare", spun autorii studiului.
Aceştia mai susţin că cele două substanţe indică faptul că există modalităţi care facilitează regenerarea pielii şi şi reduc procesul de îmbătrânire.
Doi profesori de la Universitatea din Colorado, SUA, au declarat, referitor la acest studiu, că, până în prezent, procesul de competiţie între celule nu a mai fost studiat decât în cazul muştelor de fructe. Cei doi profesori universitari, Ganna Bilousova şi James DeGregori, au spus că studiul japonez "oferă dovezi că, la mamifere, celulele sănătoase pot repopula, în mod eficient, ţesuturile adulte, înlocuindu-le pe cele nepotrivite sau deteriorate".
Aceştia mai spun că cercetarea oferă o "dovadă de principiu" că cei doi compuşi chimici pot combate îmbătrânirea pielii. "Vom mai avea nevoie de studii în viitor pentru a determina funcţionarea mecanismului în alte ţesuturi şi pentru a identifica substanţele capabile să inverseze procesul de îmbătrânire în alte organe", au mai spus aceştia.
Nishimura a spus că descoperirea va duce la crearea unor produse cosmetice şi medicamente menite să oprească procesul de deteriorare a pielii şi să susţină procesul de vindecare.
"Vom colabora cu companii farmaceutice şi de produse cosmetice pentru a folosi aceste proteine în scop clinic", a afirmat aceasta.
Cercetătoarea japoneză a declarat, însă, că mai trebuie făcute studii pentru a stabili dacă o competiţie între celule poate juca un rol în regenerarea altor părţi ale corpului, care au ţesut epitelial.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe