Topul pieselor "James Bond". Cele mai bune teme muzicale ale filmului - VIDEO

Duran Duran este formaţia care a dat piesa care se află pe primul loc într-un top al temelor muzicale din filmele francizei "James Bond", potrivit unui sondaj realizat de către Billboard.com.

Urmărește
1143 afișări
Imaginea articolului Topul pieselor "James Bond". Cele mai bune teme muzicale ale filmului - VIDEO

Topul pieselor "James Bond". Cele mai bune teme muzicale ale filmului

Este vorba despre piesa "A View To a Kill", sondajul a fost realizat cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la lansarea primului film al francizei, "Dr. No", informează contactmusic.com.

Hitul trupei Duran Duran a fost tema muzicală a filmului cu acelaşi titlu, "Perspectiva unei crime/ A View To A Kill", lansat în 1985. Era al 14-lea film al seriei şi, totodată, al şaptelea şi ultimul cu Roger Moore în rolul agentului 007.

În topul 5 al celor mai bune teme muzicale ale francizei "James Bond" urmează, în ordine:

piesa lui Carly Simon "Nobody Does It Better", inclusă pe coloana sonoră a filmului "Spionul care mă iubea/ The Spy Who Loved Me" (1977),

cea a lui Paul McCartney & Wings "Live & Let Die" ("Pe cine nu laşi să moară/ Live and Let Die", 1973),

"For Your Eyes Only" ("Doar pentru ochii tăi/ For Your Eyes Only", 1981), cântată de Sheena Easton

"Goldfinger" ("Goldfinger", 1964), interpretată de Shirley Bassey.

Tot pentru a marca 50 de ani de franciză "James Bond", experţii în detectarea greşelilor din filme de la site-ul MovieMistakes.com au ales să demonstreze că superspionul 007 nu este perfect.

Editorul Jon Sandys şi echipa sa au publicat o listă de 1.000 de greşeli de producţie din cele 22 de filme "James Bond", lansate din 1962 până în prezent.

Majoritatea implică erori de continuitate, cu obiecte lipsă, însă cele mai importante trei greşeli sunt următoarele: maşina sport a lui Bond din "A doua şansă/ You Only Live Twice" (1967) are volanul pe dreapta într-o scenă şi pe stânga în următoarea; echipa de filmare poate fi văzută într-o oglindă în "Pistolul de aur/ The Man With the Golden Gun" (1974); echipa de filmare se poate vedea într-o fereastră în "Casino Royale" (2006).

Sandys spune că cele mai multe greşeli - 110 - le-a numărat în filmul "A doua şansă/ You Only Live Twice".

O serie de evenimente - expoziţii, documentare, licitaţii etc. - au marcat, vineri, la 50 de ani de la lansarea pe marele ecran a primului film din seria "James Bond", aniversarea acestei francize cinematografice cu celebrul spion britanic, care a ştiut să se adapteze, de-a lungul timpului, la schimbările istorice, culturale şi tehnologice. 

Pe 5 octombrie 1962 a fost proiectat, la Londra, filmul "Dr. No", în care Sean Connery, jucând la ruletă, îşi aprinde o ţigaretă şi se prezintă prin formula care a intrat de atunci în legendă: "Bond... James Bond".

Cel mai cunoscut agent secret din lume a fost jucat de şase actori diferiţi pe parcursul celor 22 de filme din această franciză. Personajul şi-a păstrat însă întotdeauna gustul pentru maşinile sport, femeile frumoase, gadget-urile high-tech şi vodca-martini, pe care o preferă "shaken, not stirred".

Pe 23 octombrie, la Londra, va fi lansat cel de-al 23-lea film din serie, intitulat "Skyfall", în care Daniel Craig interpretează pentru a treia oară rolul agentului James Bond.

Cele 22 de filme "James Bond" realizate până în prezent au generat încasări de 1,6 miliarde de dolari în SUA şi Canada şi de peste 3 miliarde de dolari în toată lumea, această serie fiind pe locul al treilea în clasamentul celor mai de succes francize cinematografice, potrivit Box Office Mojo. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici