- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (13.09.2013, 19:40)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tot mai mulţi bogaţi ai lumii optează să închirieze insule private în loc să le cumpere
Deţinerea unei insule private, considerată ca o frântură de paradis, este văzută de mult timp drept simbolul suprem al bogăţiei şi faimei, dar situaţia pare să se schimbe pentru că tot mai mulţi bogaţi ai lumii optează să închirieze una, în loc să arunce cu banii pe o astfel de achiziţie.
Urmărește
702 afișări
Tot mai mulţi bogaţi ai lumii optează să închirieze insule private în loc să le cumpere
Dezvoltarea turismului pe insule private este o tendinţă relativ recentă, a declarat Farhad Vladi, broker de insule private, citat de CNBC.
"Tot mai mulţi oameni optează pentru insule ca destinaţie de vacanţă, în loc să deţină una. Se pare că în special generaţiile mai tinere sunt mai interesate să experimenteze decât să cumpere", a spus Vladi, proprietarul Vladi Private Islands.
În 40 de ani de activitate, Vladi Private Islands a fost implicată în vânzarea a 2.400 de insule, dar în ultimul deceniu compania a intermediat 26.000 de închirieri de insule.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Punctul său de vedere este susţinut şi de Chris Krolow, CEO al Private Islands, care deţine site-ul imobiliar Private Islands Online.
"Vedem un interes sporit pentru închirieri. Sunt oameni care vor să îşi petreacă vacanţa într-un loc diferit, uneori pentru două săptămâni, alteori pentru două luni", a spus Krolow.
Cea mai populară este închirierea cu totul a unei insule de către un client.
Ca răspuns la creşterea cererii, proprietarii de insule, de la familii şi până la celebrităţi ca magnatul Richard Branson şi magicianul David Copperfield, îşi închiriază aceste proprietăţi.
Vladi Private Islands şi Private Islands Online au circa 200 de insule disponibile pentru închiriere, la nivel mondial, de la insula Bonefish Cay din Caraibe, care costă 50.000 de euro pe săptămână pentru maxim 14 persoane, şi până la Amalfi Island, de pe coasta Italiei, pentru 130.000 de euro pe săptămână şi 12 persoane.
La nivelul superior al pieţei se află insula Calivigny din Caribe, cu o capacitate de 50 de persoane şi un cost de 140.000 de dolari pe noapte.
Unele dintre aceste insule oferă serviii complete, respectiv bucătar, căpitan de vas, îngrijitor şi alţi angajaţi, în timp ce altele sunt rustice.
Chiriile nu sunt ieftine, dar cu toate acestea costurile sunt cu mult mai mici decât în cazul cumpărării şi întreţinerii unei insule private.
Private Islands Online, de exemplu, are la vânzare 40 de insule care costă peste 10 milioane de dolari, înainte de a lua în calcul întreţinerea proprietăţilor, infrastructurii şi personalului acestora.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe