Totul despre filmul ”OH, RAMONA!”, cu regizorul Cristina Jacob şi actorul Bogdan Iancu, într-un dialog neconvenţional - VIDEO

Regizorul Cristina Jacob şi actorul Bogdan Iancu au împărtăşit, într-o ediţie Live, din experienţa de pe platourile de filmare, relaţia dintre regizor şi actor şi mai ales, despre adolescenţă, tema filmului.

Urmărește
1650 afișări
Imaginea articolului Totul despre filmul ”OH, RAMONA!”, cu regizorul Cristina Jacob şi actorul Bogdan Iancu, într-un dialog neconvenţional - VIDEO

Totul despre ”OH, RAMONA!”, cu regizorul Cristina Jacob şi actorul Bogdan Iancu

”Oh, Ramona” urmăreşte trecerea lui Andrei de la adolescenţă la viaţa de adult, în timp ce experimentează două poveşti de dragoste dintre care nu ştie pe care s-o aleagă.

Regizorul Cristina Jacob şi actorul Bogdan Iancu au susţinut duminică, o sesiune LIVE de întrebări şi răspunsuri despre filmul care o să intre în cinematografe în 14 februarie.

„Râzi, plângi şi te inspiră către alte lucruri faine”, spune regizoarea despre ”Oh, Ramona!”.

”Oameni vor putea să fie empatici cu personajele acelea. Toţi am trecut prin lucruri, ori jenante, ori dureroase sau amuzante în adolescenţă. Cred că ăsta e atuul filmului”, a completat Bogdan Iancu.

Bogdan Iancu era licean atunci când a jucat în ”Oh, Ramona”. S-a născut la 7 noiembrie 1999 în Bucuresti, iar primul contact cu industria media a avut-o la vârsta de 4 ani, când a filmat o reclamă la ciocolată. În 2009 a debutat în film cu un rol în ”Ho, ho, ho!”. De atunci a mai jucat şi în ”Condamnat la viaţă/ A Farewell To Fools”, unde a jucat alături de Gerard Depardieu şi Harvey Keitel.

”La casting, Bogdan a venit fără să fi învăţat textul şi iniţial nu am vrut să îl iau în considerare pentru că mi s-a părut că nu-l interesează”, povesteşte Cristina Jacob.

”În ziua respectivă am avut două teze la şcoală. Învăţasem şi textul dar, când am ajuns la probă, mi-am luat blocaj”, râde acum Bogdan Iancu.

”Tu aveai o naivitate şi o puritate pe care e greu să o joci, mai atunci, la 16 ani şi era greu să convingi spectatorii că două fete ca Ramona şi Anemona se pot îndrăgosti în acelaşi timp de cineva care nu are lucrurile astea. (...) Nu arătam nuditate, mai mult îl vedem pe Bogdan. Piele, mai puţin. În rest e foarte multă creativitate... papaya...”, a spus Cristina Jacob.

Întrebată dacă va fi şi partea a doua, Cristina a răspuns: ”Doar publicul va hotărâ dacă va exista şi o continuare pentru «Oh, Ramona!», şi atunci când am făcut «Selfie» eram întrebată dacă o să existe o continuare, dar până nu am văzut răspunsul spectatorilor nu am putut să spun. Dacă veţi veni în număr mare la film, o să ştim că vreţi să vedeţi ce se întâmplă în continuare”.

Cei doi au povestit despre primul sărut din viaţă.

Pentru Bogdan Iancu s-a întâmplat pentru filmarea unui videoclip când avea 11 ani şi i se cerea să filmeze un sărut cu partenera de platou care avea 12 ani. Cristina e convinsă că primul ei sărut a fost la 9 ani când a văzut ”Titanic”: ”N-a fost chiar sărut, dar a fost pupat”, spune regizoarea.

”Am avut de adaptat cartea care are 400-500 de pagini într-un film mai scurt de două ore. A trebuit să renunţăm la multe lucruri şi ne-am concentrat mai mult asupra relaţiei personajului Andrei cu cele două fete, Ramona şi Anemona”, a răspuns Cristina Jacob celor care au întrebat ce diferenţe sunt între filmul pe care îl va lansa şi cartea de la care a pornit.

”Filmul este în limba engleză pentru că este o poveste universală. Un băiat iubea o fată şi apoi iubea două. În al doilea rând am avut acces la actori foarte buni care vorbeau engleză şi era o ocazie să facem acest lucru. În plus, adolescenţii cărora ne adresăm sunt obişnuiţi să vadă filme în engleză. (...) Atunci când m-am apucat să fac filme, imediat după facultate, eram mai aproape de vârsta adolescenţei şi mi s-a părut că pot să spun mai uşor poveştile cu care mă identific, cu lucrurile pe care le-am trăit”, spune Cristina. .

”Oh, Ramona” urmăreşte trecerea lui Andrei de la adolescenţă la viaţa de adult, în timp ce experimentează două poveşti de dragoste dintre care nu ştie pe care s-o aleagă.

"Un film despre noua generaţie de tineri români, dar europeni, globali, care trăiesc - la bine şi la rău - după modele şi stiluri de comportament vestice, indiferent unde s-ar afla (...) Viaţa lor, a celor din jurul nostru, este pe zi ce trece tot mai occidentală. Produsele pe care le consumăm (inclusiv cele culturale), mentalităţile şi comportamentele, totul se transformă în contextul globalizării. Până şi vocabularul, tot mai romglez, ne arată forţa acestui fenomen. Pot fi de acord sau nu, însă trebuie să depun mărturie prin film despre epoca în care trăim", a explicat regizoarea.

 

Filmul este ecranizarea primului bestseller românesc, romanul autobiografic "Suge-o, Ramona!" a lui Andrei Ciobanu, care semnează şi scenariul alături de Alex Coteţ şi Cristina Jacob. În viziunea şi execuţia regizorului, povestea devine un film fără limitări culturale, fără graniţe geografice şi lingvistice, pentru o generaţie care trăieşte planetar experienţele irepetabile ale adolescenţei.

Regizorul a optat pentru o echipă internaţională de actori talentaţi: Bogdan Iancu, Aggy K. Adams, Holly Horne, Basil Eidenbenz, Leonardo Boudreau, Andromeda Godfrey, Melanie Ebanks, alături de Smiley, Feli, Andrei Ciobanu, Cristina Ich, Laura Giurcanu, Gina Pistol, Gabriel Jugaru, Howard Dell şi Alex Coteţ.

Aşteptată, deopotrivă, de fanii cărţii lui Andrei Ciobanu şi de cei ai filmelor "Selfie" şi "Selfie 69" ale Cristinei Jacob, comedia "Oh, Ramona!" va fi lansată în cinematografele din toată ţara pe 14 februarie 2019, de Ziua Îndrăgostiţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici