FOTO Toxic, dar numai bun pentru poze. „Bali din Urali”, zona interzisă care atrage tot mai mulţi turişti

  • Pandemia de COVID-19 a afectat turismul extern, aşa că oamenii caută alternative.
  • Pentru poze de vacanţă cu un decor cât mai exotic, multe persoane din Rusia vizitează un lac din Kyshtym.
  • Zona, numită şi „Bali din Urali”, este extrem de periculoasă. Apele sunt toxice, iar accesul ar trebui să fie interzis.
  • În 1957, în apropiere a avut loc al treilea cel mai grav accident nuclear din istorie, la centrala Mayak din Oziorsk.
Urmărește
2497 afișări
Imaginea articolului FOTO Toxic, dar numai bun pentru poze. „Bali din Urali”, zona interzisă care atrage tot mai mulţi turişti

„Bali din Urali”, zona interzisă care atrage tot mai mulţi turişti

Culoarea azurie a apei, vegetaţia bogată şi aspectul exotic sunt ingredientele ideale pentru o fotografie reuşită, numai bună de postat pe Instagram. O carieră de caolin din Rusia pare să îndeplinească toate criteriile de mai sus, aşa că mulţi tineri (dar şi familii cu copii) nu au mai stat pe gânduri şi s-au grăbit să facă o vizită în „Bali din Munţii Urali”. 
 
Chiar dacă turismul extern nu mai e atât de accesibil ca altădată, viaţa de influencer, luată în serios în Rusia, trebuie să meargă mai departe. Aşa se face că lacul toxic, situat într-o zonă afectată de un accident nuclear, a devenit una din cele mai populare destinaţii pentru iubitorii de fotografii, scrie RT.com
 
Cariera de caolin se află în Kyshtym, lângă oraşul Chelyabinsk, la o distanţă de 1.500 de kilometri faţă de capitala Moscova. Şi, cu toate că arată frumos, specialiştii avertizează că apele sunt cât se poate de periculoase. Culoarea azurie a lacului nu este naturală, ci provocată de substanţe chimice, nocive organismului uman.
 
Riscurile ridicate nu se reflectă şi în cifrele publicate de operatorii de turism. Mai mult, site-ul regional 74.ru plasează zona în fruntea listei celor mai frumoase locuri de vizitat în luna mai.
 
Lacul s-a format în 2011, după ce proprietarii carierei au lăsat apa din galerii să inunde bazinul. Apele turcoaz au transformat zona industrală, încă aflată sub stigmatul accidentului nuclear de la Mayak, din anii 1950, într-una care atrage an de an tot mai mulţi turişti.
 
Deşi accesul este interzis, proprietarii închid ochii şi le permit oamenilor să facă mult râvnitele poze.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici