- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (09.07.2013, 13:28)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tradiţie sau modernitate: Cum să educi un bebeluş regal?
Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Catherine, speră să devină doi părinţi moderni, însă copilul lor, a cărui naştere va fi salutată cu 103 salve de tun, va putea cu greu să spere la o educaţie obişnuită, consideră specialiştii în istoria monarhiei britanice.
Urmărește
399 afișări
Tradiţie sau modernitate: Cum să educi un bebeluş regal? (Imagine: Shutterstock)
Prinţul William şi soţia sa, ambii în vârstă de 31 de ani, au fost adeseori prezentaţi în presă ca fiind doi tineri în deplină concordanţă cu epoca lor, dispuşi să schimbe scutece şi să îşi asume trezirile nocturne ale bebeluşului lor.
"Am auzit de nenumărate ori că, în calitate de părinţi, ei vor dori să ofere copilului lor o educaţie obişnuită", a declarat Patrick Jephson, fostul secretar personal al prinţesei Diana, mama prinţului William. "Dar mă tem că adevărul este că ei nu sunt oameni obişnuiţi şi nu vor putea niciodată să fie", a mai spus acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump ar putea transforma piața tehnologică. Cum va fi sprijinit Musk?
-
Războiul din Ucraina, ziua 989. Putin spune că propunerile lui Trump privind Ucraina merită atenţie / SUA vor trimite Kievului 6 miliarde de dolari în ajutor militar până la finalul mandatului lui Biden
-
După Moldova o nouă ţară din fostul URSS pregăteşte un referendum de aderare la UE. Rusia a fost vehement contra
-
„Olaf este un prost”. După politica americană, Musk intră şi în cea europeană cu un atac la cancelarul german
Cuplul regal se va muta în curând în palatul londonez Kensington, recent renovat şi restaurat din bani publici, pentru suma de 1 milion de lire sterline (1,16 milioane euro).
Imediat ce bebeluşul se va naşte, toţi comentatorii britanici sunt de părere că Will şi Kate vor deveni "părinţi implicaţi" în creşterea copilului lor.
Epoca în care copiii regali aproape că nu îşi vedeau părinţii şi întreţineau cu ei raporturi distante şi încorsetate este revolută.
Regina Elizabeth a II-a nu a frecventat niciodată băncile şcolii. Educaţia ei relativ rudimentară a fost încredinţată unor institutori.
Fiul ei cel mare, prinţul Charles, a fost încredinţat unor bone, în timp ce cuplul regal călătorea prin lumea întreagă, apoi a fost trimis departe de părinţi în şcoli cu internat, în concordanţă cu principiile educative stricte ale prinţului consort Philip.
În epocă, "obligaţiile regale se impuneau în faţa vieţii de familie. Astăzi, lucrurile sunt complet diferite", spune Christopher Warwick, biograful autorizat al prinţesei Margaret, sora reginei Elizabeth a II-a.
Prinţesa Diana a jucat un rol determinant în această schimbare.
Dorind să prezinte copiilor ei lumea aşa cum era ea în realitate, Diana şi-a dus fiii să îi vadă şi să discute cu oamenii fără adăpost şi i-a învăţat "să aprecieze micile plăceri obişnuite ale vieţii, precum o plimbare într-un parc de distracţii", reaminteşte Phil Dampier, cronicar regal. "Sunt sigur că Will şi Kate vor acelaşi lucru", a adăugat acesta.
Diana şi Charles au inovat încă o dată atunci când l-au luat cu ei pe William, care avea doar nouă luni, într-un turneu oficial de şase săptămâni în Australia şi în Noua Zeelandă.
Şi, chiar dacă cei doi fii ai lor au fost educaţi de bone, înainte de a locui în internatele unor colegii prestigioase, William şi Harry au fost mult mai apropiaţi de părinţii lor, cărora le spuneau "tati" şi "mami".
Provenind dintr-o familie unită, în care a primit educaţia mult mai puţin formală a fetelor din burghezie, Kate doreşte la rândul ei să petreacă mult timp alături de copilul ei.
De altfel, ducesa de Cambridge pare că se simte în largul ei în prezenţa tinerilor. A lucrat în trecut pentru o marcă de îmbrăcăminte pentru copii şi a lansat o gamă de produse vestimentare pentru juniori în cadrul articolelor pentru sărbători vândute de firma părinţilor ei.
Însă pare destul de dificil ca ea să poată să întrerupă tradiţia regală renunţând la o bonă, care va fi angajată cel puţin cu jumătate de normă.
Ducesa de Cambridge nu va avea de ales, a subliniat Phil Dampier, întrucât obligaţiile oficiale ale tânărului cuplu, invitat să îi înlocuiască tot mai des pe regină şi pe prinţul Philip, din cauza vârstelor avansate ale acestora, vor deveni tot mai numeroase în viitorul apropiat.
Bebeluşul prinţului William şi al ducesei Catherine se va naşte la jumătatea lunii iulie. Pe 3 decembrie 2012, la peste un an şi jumătate de la nunta lor somptuoasă, prinţul William şi soţia sa, Catherine, au anunţat că vor avea primul lor copil, viitorul moştenitor al tronului Marii Britanii, iar această veste era aşteptată cu înfrigurare şi speranţă, de multe luni, de întregul regat.
William, fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, s-a căsătorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, în cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmărită de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.
Citește pe alephnews.ro: LightOn, start-up-ul francez de A.I. generativ, intră pe bursă cu o valoare de 50 mil. de euro
Citește pe www.zf.ro: Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Ce conțin, de fapt, chipsurile din comerț. Care sunt singurele SĂNĂTOASE, potrivit lui Dragoș Pătraru
CANCAN.RO
Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilici pentru românii care nu renunță la el
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe