Transpiraţia excesivă a unui bărbat a primit un diagnostic total neaşteptat

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a suferit timp de trei ani de „transpiraţie excesivă”, înainte ca medicii să îi determine diagnosticul de epilepsie, conform unui studiu publicat luni în Cronicile Medicinei Interne.

Urmărește
4364 afișări
Imaginea articolului Transpiraţia excesivă a unui bărbat a primit un diagnostic total neaşteptat

Transpiraţia excesivă a unui bărbat a primit un diagnostic total neaşteptat

Bărbatul era sănătos. În schimb, suferea doar de o singură afecţiune şi anume cele „opt episoade zilnice în care transpira abundent”. Episoadele puteau dura câteva minute.

Acesta nu prezenta alte simptome, iar toate testele făcute de medici afişau rezultate normale.

Medicii au fost martori la un astfel de episod în timp ce pacientul efectua o vizită la cabinet, scrie studiul de caz. Pacientul a spus că „a simţit” înainte ca episodul să înceapă. Acesta nu a mai fost capabil să răspundă verbal medicilor, timp de două minute.  

Potrivit studiului de caz, bărbatul a lăsat „o baltă de transpiraţie” pe masa de examinare.

Din cauza faptului că pacientul nu a mai putut răspunde, un lucru care „sugerează o criză epileptică”, medicii s-au hotărât să efectueze o electroencefalogramă în ambulatoriu. Cunoscută drept EEG, această analiză a dus în cele din urmă la un diagonostic.

EEGul este un test care analizează activitatea electrică din creier, conform Fundaţiei pentru Epilepsie. Un EEG efectuat în ambulatoriu poate monitoriza activitatea pentru o perioadă mai lungă şi poate fi efectuată fără ca pacientul să fie internat în spital.

Bărbatului i-au fost prescrise medicamente pentru prevenirea crizelor. De la stabilirea diagnosticului, acesta a mai avut doar un episod în ultimile 18 luni.

„Este foarte dificil de stabilit diagnosticul de epilepsie”, a spus doctorul Christopher Ransom, profesor asistent de neurologie la Şcoala de Medicină a Universităţii din Washington. Ransom nu a fost implicat în tratamentul şi diagnosticul pacientului.

Un alt impediment în diagnosticarea acestei boli, potrivit spuselor lui Ransom, este faptul că medicii se bazează pe descrierile pacienţilor. Deseori, aceştia se concentrează doar pe un singur simptom.

Medicii sunt nevoiţi să testeze sau să fie martori la o criză a unui pacient, pentru a-şi da seama care sunt cauzele simptomelor, a spus Ransom.

„Eu cred că acest caz este un exemplu bun. Iniţial, pacientul le-a spus despre episoadele ciudate, dar într-un final a devenit clar că avea loc ceva mai grav”, a continuat Ransom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici