- Home
- Life-Inedit
- (15.01.2019, 16:57)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Transpiraţia excesivă a unui bărbat a primit un diagnostic total neaşteptat
Un bărbat în vârstă de 60 de ani a suferit timp de trei ani de „transpiraţie excesivă”, înainte ca medicii să îi determine diagnosticul de epilepsie, conform unui studiu publicat luni în Cronicile Medicinei Interne.
Urmărește
4363 afișări
Transpiraţia excesivă a unui bărbat a primit un diagnostic total neaşteptat
Bărbatul era sănătos. În schimb, suferea doar de o singură afecţiune şi anume cele „opt episoade zilnice în care transpira abundent”. Episoadele puteau dura câteva minute.
Acesta nu prezenta alte simptome, iar toate testele făcute de medici afişau rezultate normale.
Medicii au fost martori la un astfel de episod în timp ce pacientul efectua o vizită la cabinet, scrie studiul de caz. Pacientul a spus că „a simţit” înainte ca episodul să înceapă. Acesta nu a mai fost capabil să răspundă verbal medicilor, timp de două minute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Potrivit studiului de caz, bărbatul a lăsat „o baltă de transpiraţie” pe masa de examinare.
Din cauza faptului că pacientul nu a mai putut răspunde, un lucru care „sugerează o criză epileptică”, medicii s-au hotărât să efectueze o electroencefalogramă în ambulatoriu. Cunoscută drept EEG, această analiză a dus în cele din urmă la un diagonostic.
EEGul este un test care analizează activitatea electrică din creier, conform Fundaţiei pentru Epilepsie. Un EEG efectuat în ambulatoriu poate monitoriza activitatea pentru o perioadă mai lungă şi poate fi efectuată fără ca pacientul să fie internat în spital.
Bărbatului i-au fost prescrise medicamente pentru prevenirea crizelor. De la stabilirea diagnosticului, acesta a mai avut doar un episod în ultimile 18 luni.
„Este foarte dificil de stabilit diagnosticul de epilepsie”, a spus doctorul Christopher Ransom, profesor asistent de neurologie la Şcoala de Medicină a Universităţii din Washington. Ransom nu a fost implicat în tratamentul şi diagnosticul pacientului.
Un alt impediment în diagnosticarea acestei boli, potrivit spuselor lui Ransom, este faptul că medicii se bazează pe descrierile pacienţilor. Deseori, aceştia se concentrează doar pe un singur simptom.
Medicii sunt nevoiţi să testeze sau să fie martori la o criză a unui pacient, pentru a-şi da seama care sunt cauzele simptomelor, a spus Ransom.
„Eu cred că acest caz este un exemplu bun. Iniţial, pacientul le-a spus despre episoadele ciudate, dar într-un final a devenit clar că avea loc ceva mai grav”, a continuat Ransom.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: IMAGINILE ZILEI: O pasăre a zburat la business class între Singapore şi Londra şi a fost observată abia după 12 ore
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46