- Home
- Life-Inedit
- CONSTANŢA, (29.05.2010, 20:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei delfini din China au fost aduşi la Delfinariul din Constanţa
Trei delfini din China au fost aduşi, sâmbătă, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, ei urmând să-l înlocuiască pe delfinul Mark, fosta vedetă a Delfinariului din Constanţa, care a murit în luna iulie a anului trecut.
Urmărește
184 afișări
Trei delfini din China au fost aduşi la Delfinariul din Constanţa (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)
Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Mânăstireanu, a declarat că delfinii de la Aquariumul din Beijing, un mascul şi două femele, născuţi în captivitate, au ajuns în ţara noastră în urma unui protocol încheiat la sfârşitul anului trecut între cele două instituţii, iar în urma acestei înţelegeri vor mai exista colaborări în domeniul educaţiei ecologice, cercetării ştiinţifice şi formării de cadre. Costurile legate de aducerea delfinilor s-au ridicat la 160.000 de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
-
Avertisment Salvamont: muntele e un loc minunat, dar nu un podium de modă, nu fiţi iresponsabili
-
Avionul Azerbaijan Airlines prăbuşit în Kazahstan: Acuzaţii de doborâre cu rachetă rusească dar Kremlinul refuză să mai ofere informaţii
Delfinii au călătorit cu avionul mai bine de 14 ore până când au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, ei fiind strict supravegheaţi atât de specialişti chinezi, cât şi de români, care au avut grijă ca mamiferele să aibă corpul în permanenţă umed pe durata călătoriei.
Avionul a ajuns cu o întârziere de două ore pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, după ce aeronava a făcut o escală la Aeroportul Otopeni pentru formalităţile vamale şi un control al Autorităţii Sanitar Veterinare. După ce au fost coborâţi din avion, cei trei delfini au fost urcaţi în trei tir-uri şi au plecat către Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, convoiul fiind însoţit de echipaje de Poliţie şi Jandarmerie.
Atunci când au ajuns în curtea Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, delfinii au fost coborâţi pe rând din tir-uri şi au ajuns în bazinul descoperit cu ajutorul unei macarale. Primul a fost masculul, care a fost consultat cu atenţie de specialişti, apoi a fost coborât în apă şi a făcut rapid câteva ture de bazin. Toată operaţiunea de mutare propriu-zisă a delfinilor din autovehicule în bazin a durat aproape o oră şi s-a desfăşurat fără incidente.
Adrian Mânăstireanu a mai spus că mai mulţi angajaţi ai Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii s-au aflat în China timp de aproximativ două luni şi jumătate pentru a se instrui, iar acum au venit în ţară mai mulţi specialişti chinezi care vor rămâne trei luni în Constanţa pentru a supraveghea mamiferele şi modul în care acestea se vor acomoda.
Conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii nu crede că delfinii vor avea probleme deoarece au fost create aceleaşi condiţii pe care le aveau la Beijing, inclusiv condiţiile apei şi hrana, importată din Norvegia.
Adrian Mânăstireanu a mai spus că speră ca primele spectacole cu cei trei delfini să aibă loc în jurul datei de 15 iunie, în funcţie şi cât de rapid se vor acomoda mamiferele.
Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii a rămas fără delfini după ce la începutul lunii iulie 2009 Mark, vedeta Delfinariului din Constanţa, a murit, la vârsta de 31 de ani, dintre care 23 petrecuţi în captivitate.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe