- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (19.12.2014, 14:38)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trofeele de vânătoare ale familiei regale britanice, contrare legilor din UE
Familia regală din Marea Britanie a anunţat că va retrage trofeele de vânătoare - rinoceri, lei, tigri şi elefanţi - care sunt expuse pentru public pe domeniul său din Sandringham, întrucât ele încalcă legislaţia europeană privind speciile de animale ameninţate cu dispariţia.
Urmărește
147 afișări
Trofeele de vânătoare ale familiei regale britanice, contrare legilor din UE (Imagine: Cosin Dan/Arhiva Mediafax Foto)
Angajamentul familiei regale a fost dat publicităţii prin intermediul unui comunicat emis de biroul de presă de la palatul Buckingham.
Colecţia, care conţine 62 de trofee şi a fost alcătuită din 1870 până în 1941, este vizată de diverse texte legislative europene şi de Convenţia privind comerţul internaţional cu specii periclitate de faună şi floră sălbatice (CITES).
De asemenea, ea face notă discordantă cu implicarea tot mai mare a prinţului William în campaniile de stopare a traficului cu animale sălbatice şi a vânătorii ilegale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
"Legislaţia UE în privinţa acestui subiect este complexă şi poate fi supusă interpretării", a precizat un purtător de cuvânt de la palatul Buckingham.
"S-a considerat întotdeauna că, pentru a expune obiecte în muzeul de la Sandringham, nicio autorizaţie nu era necesară", a adăugat el.
"Totuşi, toate trofeele care generează dubii vor fi retrase înainte de redeschiderea muzeului, în aprilie 2015", a precizat acelaşi purtător de cuvânt.
Această colecţie, ce poate fi vizitată de public atunci când familia regală nu este prezentă pe domeniul Sandringham din estul Angliei, unde îşi petrece în mod tradiţional Crăciunul, conţine lei împăiaţi, piei de leopard şi de tigru, colţi de elefant şi doi rinoceri împăiaţi, aparţinând unor specii rare, inclusiv un pui de rinocer alb.
Şapte dintre cele 62 de animale transformate în trofee de vânătoare au fost ucise de regele Edward al VII-lea şi de fiul său George al V-lea. Acesta din urmă ar fi ucis 21 de tigri în timpul unei vizite în India, în anul 1911.
Prinţul William şi fratele său, prinţul Harry, sunt amândoi vânători. Primul a fost fotografiat lângă un cerb şi un mistreţ vânaţi în Spania, iar cel de-al doilea a fost fotografiat alături de un bivol pe care l-a împuşcat în Africa.
Soţul reginei Elizabeth a II-a, prinţul Philip, care este preşedintele onorific al World Wildlife Fund (WWF, o organizaţie care militează pentru conservarea naturii), a împuşcat la rândul său în tinereţe un tigru, doi crocodili şi mulţi mistreţi, cerbi, iepuri de câmp şi fazani.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”