Trofeele de vânătoare ale familiei regale britanice, contrare legilor din UE

Familia regală din Marea Britanie a anunţat că va retrage trofeele de vânătoare - rinoceri, lei, tigri şi elefanţi - care sunt expuse pentru public pe domeniul său din Sandringham, întrucât ele încalcă legislaţia europeană privind speciile de animale ameninţate cu dispariţia.

Urmărește
147 afișări
Imaginea articolului Trofeele de vânătoare ale familiei regale britanice, contrare legilor din UE

Trofeele de vânătoare ale familiei regale britanice, contrare legilor din UE (Imagine: Cosin Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Angajamentul familiei regale a fost dat publicităţii prin intermediul unui comunicat emis de biroul de presă de la palatul Buckingham.

Colecţia, care conţine 62 de trofee şi a fost alcătuită din 1870 până în 1941, este vizată de diverse texte legislative europene şi de Convenţia privind comerţul internaţional cu specii periclitate de faună şi floră sălbatice (CITES).

De asemenea, ea face notă discordantă cu implicarea tot mai mare a prinţului William în campaniile de stopare a traficului cu animale sălbatice şi a vânătorii ilegale.

"Legislaţia UE în privinţa acestui subiect este complexă şi poate fi supusă interpretării", a precizat un purtător de cuvânt de la palatul Buckingham.

"S-a considerat întotdeauna că, pentru a expune obiecte în muzeul de la Sandringham, nicio autorizaţie nu era necesară", a adăugat el.

"Totuşi, toate trofeele care generează dubii vor fi retrase înainte de redeschiderea muzeului, în aprilie 2015", a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Această colecţie, ce poate fi vizitată de public atunci când familia regală nu este prezentă pe domeniul Sandringham din estul Angliei, unde îşi petrece în mod tradiţional Crăciunul, conţine lei împăiaţi, piei de leopard şi de tigru, colţi de elefant şi doi rinoceri împăiaţi, aparţinând unor specii rare, inclusiv un pui de rinocer alb.

Şapte dintre cele 62 de animale transformate în trofee de vânătoare au fost ucise de regele Edward al VII-lea şi de fiul său George al V-lea. Acesta din urmă ar fi ucis 21 de tigri în timpul unei vizite în India, în anul 1911.

Prinţul William şi fratele său, prinţul Harry, sunt amândoi vânători. Primul a fost fotografiat lângă un cerb şi un mistreţ vânaţi în Spania, iar cel de-al doilea a fost fotografiat alături de un bivol pe care l-a împuşcat în Africa.

Soţul reginei Elizabeth a II-a, prinţul Philip, care este preşedintele onorific al World Wildlife Fund (WWF, o organizaţie care militează pentru conservarea naturii), a împuşcat la rândul său în tinereţe un tigru, doi crocodili şi mulţi mistreţi, cerbi, iepuri de câmp şi fazani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici