Trupa Roxy Music s-a destrămat oficial

Chitaristul Phil Manzanera, membru al trupei Roxy Music, a confirmat faptul că formaţia s-a destrămat, după trei ani şi jumătate de inactivitate, potrivit nme.com.

Urmărește
158 afișări
Imaginea articolului Trupa Roxy Music s-a destrămat oficial

Trupa Roxy Music s-a destrămat oficial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chitaristul Phil Manzanera a anunţat vestea destrămării trupei Roxy Music într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, declarând că el şi Andy Mackay au fost de acord să se despartă, după ultimul turneu al formaţiei.

"Nu cred că vom mai cânta împreună. Cred că treaba noastră s-a încheiat. Când am terminat turneul, în 2011, Andy şi eu ne-am uitat unul la altul şi am zis «ne-am făcut treaba»", a spus Manzanera.

După ce a înregistrat opt albume în zece ani, trupa Roxy Music s-a despărţit în 1983, pentru a se reuni 13 ani mai târziu, deşi nu a mai lansat niciun disc nou, de la albumul "Avalon", din 1982. Roxy Music a mers însă în turnee.

"Muzicienilor le place să facă lucruri noi. E cam neplăcut pentru fani, pentru că lor le-ar plăcea să cânţi mereu acelaşi lucru, la nesfârşit. Si apoi merg şi te văd în concert şi zic «Băi, nu mai sună la fel de bine cum suna». Sunt foarte fericit că fac lucruri noi. Am două albume pregătite pentru anul următor", a mai spus Manzanera.

Primele două albume ale Roxy Music vor fi relansate în 2015.

Roxy Music este o trupă art rock britanică înfiinţată în 1971, de Bryan Ferry, care a fost solistul grupului şi compozitorul principal al pieselor. Alături de Ferry, din trupă au mai făcut parte basistul Graham Simpson, chitaristul Phil Manzanera, Andy Mackay, care cânta la saxofon şi oboi, percuţionistul Paul Thompson, Brian Eno, care cânta la sintetizator, şi Eddie Jobson, care cânta la chitară. Trupa s-a destrămat în 1976 şi 1983, dar s-a reunit pentru concerte ocazionale în anii 1990 şi 2000.

Formaţia a lansat opt albume de studio: "Roxy Music" (1972), "For Your Pleasure" (1973), "Stranded" (1973), "Country Life" (1974), "Siren" (1975), "Manifesto" (1979), "Flesh and Blood" (1980) şi "Avalon" (1982).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici