Trupa Sarmalele Reci a aniversat 14 ani

Trupa Sarmalele Reci a susţinut, vineri seara, la Clubul Muzeului Ţăranului Român (MŢR), un concert aniversar care a marcat 14 ani de existenţă a trupei, precum şi lansarea unui nou album, intitulat "O seară la Operetă - Sarmalele Reci Best of Live".

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Trupa Sarmalele Reci a aniversat 14 ani

Trupa Sarmalele Reci a aniversat 14 ani

Cu versuri ironice şi tăioase, dar şi cu balade calde, trupa a încins atmosfera la aniversare, sărbătorind nu doar cu muzică, ci şi cu 700 de sarmale - de acestă dată fierbinţi, şi nu reci.

Alături de aproximativ 200 de prieteni şi fani, formaţia, aflată acum la vârsta buletinului, a trecut în revistă cei 14 ani lăsaţi în urmă, punctându-i în concert cu piese semnificative înregistrate până în prezent, precum "La televizor", "Prostia la putere", "Ana are mere", "Dacă n-ai fi tu", "Trenul tău" sau "Telefonul nu mai sună".

"Veniţi mai des la concertele Sarmalele Reci şi o să vă simţiţi mai tineri", i-a îndemnat vocalul Zoltán András pe cei aflaţi în public.

Formaţia a debutat pe 15 decembrie 1993, cu un concert la Theatrum Mundi, în componenţa iniţială Zoltán András (voce, clape), Emil Viciu (chitară), Mihai Iordache (saxofon), Ciprian Voinea (bas), Florin Ştefan (tobe). Primii doi au fost şi cei care au rezistat de-a lungul timpului, alături de textierul Florin Dumitrescu.

În martie 1994, Voinea este înlocuit cu Sorin Romanescu. În acelaşi an, formaţia participă la Zilele Culturii Româneşti de la Wuppertal, Germania, la iniţiativa lui Mircea Florian, iar trio-ul András - Romanescu - Iordache rămâne în Germania pentru un turneu de jazz.

În 1995 este cooptat un nou baterist, Lucian Maxim (percuţionist în Orchestra Radio), iar în luna mai este realizat primul CD, intitulat "Ţara te vrea prost", cel de-al doilea, "Aurolac", fiind înregistrat cu Radu Rîmniceanu la bas.

În 1997, formaţia cântă mult în ţară (Timişoara, Craiova, Cluj etc.), la cluburi pentru tineret. Deschiderea şi pregătirea muzicală le permite abordarea unor genuri complexe: jazz-rock (progresiv), latino, precum şi punk şi hard rock. Din septembrie 1997, baterist este Vadim Tichişan, iar la bas, Adrian Borţun (ex-Timpuri noi).

În 1998, concertează la Clubul Universităţii şi la clubul The Hope and Anchor din Londra, Marea Britanie, iar în 1999, laşapte ani de la înfiinţare, organizează la Club A un concert aniversar.

În intervalul 2000-2001, trupa îi numără pe András, Viciu, Andi Savastre (bas), Adi Tetrade (tobe). Cântecele "Telefonul nu mai sună", "Maniac" şi "Şpriţ de vară" devin hituri. Ionel Tănase îl înlocuieşte pe Adi Tetrade ca baterist.

În decembrie 2003, la aniversarea a 10 ani, membrii Sarmalele Reci au susţinut un concert cu invitaţi la Opereta Română. Înregistrările de la acest eveniment au constituit materialul pentru cel mai nou album. În prezent, Sarmalele Reci înseamnă Zoltán András (voce), Emil Viciu (chitară), Lászlo Micea Horváth (clape), Vladimir Săteanu (bas), Gabrial Drăgan (tobe).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici