Tupac Shakur, lider în topul subiectelor supraevaluate din industria muzicii (Video)

Rapper-ul american Tupac Shakur, decedat în 1996, considerat un simbol al muzicii hip-hop şi care a vândut mai multe discuri după moartea sa decât în timpul vieţii, s-a situat pe primul loc în topul subiectelor supraevaluate din industria muzicală, conform revistei Blender.

Urmărește
36 afișări
Imaginea articolului Tupac Shakur, lider în topul subiectelor supraevaluate din industria muzicii (Video)

Tupac Shakur, lider în topul subiectelor supraevaluate din industria muzicii (Imagine: www.virginmedia.com)

Shakur conduce un clasament care include, pe lângă persoane, şi " locuri, trenduri şi alte mizerii din rock", conform revistei Blender.

Printre finaliştii clasamentului se numără Premiile Grammy (clasate pe poziţia a 7-a), bis-urile (poziţia 12), Pink Floyd (poziţia 14) şi expresia "muzica pe care o iubeai în adolescenţă" (poziţia 23).

Shakur, autorul unor hituri precum "California Love" şi "Ghetto Gospel", a decedat în 1996, la Las Vegas. Rapper-ul se afla pe scaunul pasagerului în maşina proprietarului studioului de înregistrări Death Row, Marion "Suge" Knight, în momentul în care a avut loc un atac armat, în care şi-a pierdut viaţa. Shakur şi Suge au fost implicaţi într-o ceartă la un hotel din Las Vegas cu puţin timp înainte de incident. În urma atacului, Tupac a murit, proprietarul studioului a fost trimis la închisoare pentru încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată.

După moartea artistului au fost lansate peste o duzină de albume, imaginea sa fiind aproape la fel de importantă precum cea a lui Che Guevara sau Bob Marley.

Dar, deşi Shakur este considerat un rapper decent, cu o "carismă cinematografică nebună", cei de la Blender susţin totodată că acesta "şi-a împopoţonat înregistrările cu auto-mitologizare mediocră".

În ceea ce priveşte Premiile Grammy, cele mai importante din industria muzicală, Blender susţine că a asista la ceremonie este "ca şi când te-ai uita la vopsea uscându-se pe fruntea lui Celine Dion".

Pe de altă parte, Blender susţine că bis-urile din concerte sunt speciale pentru că permit trupelor să se ducă în culise şi să se drogheze, în timp ce fanii se întreabă dacă trebuie să se grăbească spre parcare.

California Love

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici