Turbohalle, un nou loc de petreceri şi concerte, lansat în prezenţa a mii de oameni

Sute de tineri aşteptau, sâmbătă, spre miezul nopţii, să intre la petrecerea de inaugurare a celui mai nou loc dedicat distracţiei - Turbohalle- o fostă hală industrială, de la staţia de metrou Păcii din Militari, care s-a umplut în timpul nopţii, cu peste 4.000 de persoane.

Urmărește
483 afișări
Imaginea articolului Turbohalle, un nou loc de petreceri şi concerte, lansat în prezenţa a mii de oameni

Turbohalle, un nou loc de petreceri şi concerte, lansat în prezenţa a mii de oameni

Străduţa care ducea din Bulevardul Iuliu Maniu către fosta hală comunistă, transformată în loc de petrecere era plină cu tineri care aşteptau să intre în curtea în care, ani de zile au intrat la muncă proletarii bucureşteni. Înghesuiţi unii în alţii, cei care aşteptau să intre la marea inaugurare găseau puterea să mai şi glumească atunci când, pe mica stradă, încercau să treacă maşini. "Stai aşa, că acum vrea să treacă un Nissan", striga un băiat către grupul cu care venise la eveniment.

În interiorul halei de petrecere, spectatorul era primit cu fotografii şi montaje artistice, pentru a ajunge în zona cu cele două scene, pregătite pentru concertele de inaugurare.

Acolo, după o plimbare în prealabil la bar şi în cele două spaţii cu muzică, curioşii se puteau retrage către zona de târg de haine, gadgeturi, aparate de fotografiat.

Printre rochii vintage, tarabe cu huse de telefoane în forma vechilor casete de muzică cu bandă şi brichete-pachet de gumă "Juicy Fruit", curioşii puteau regăsi farmecul fotografiei pe film la standul dedicat lomography. Aparatele pe film, expuse la eveniment, reînvie pasiunea cu care se fotografia, în perioada în care Turbohalle era o uzină, pe Zorki sau Laika, dar într-o variantă mai colorată.

Tot colorat era şi întregul spaţiu al halei, de aproape 5.000 de metri pătraţi, cu lasere, muzică şi canapele pentru chill out.

Turbohalle a luat naştere prin conversia halelor fostei uzine comuniste Turbomecanica, ca proiect comun Kulturhaus/Silver Church/Fundaţia Anonimul/Happy Fish.

Într-un spaţiu polivalent, capabil să găzduiască între 4.000 şi 6.000 de persoane, care s-a umplut sâmbătă noaptea, vor avea loc concerte de muzică ale unor mari DJ străini şi români, o expoziţie de artă contemporană (sculptură, instalaţii, grafică şi gravură) şi un târg de fashion cu vânzare.

Pe cele două scene au mixat Modeselektor (Germania), visuals Pfanfinderei (Germania), Rotopercutor (România), Charlie Boy (România), visuals Dan Băsu (România), redlight & Dread MC (Marea Britanie) şi Bass Turbat, adică Gojira, Unlocka & Sharky şi Planet H (România).

Expoziţia de artă contemporană i-a reunit pe unii dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi artişti români: Cătălin Bădărău (sculptură), Ciprian Paleologu (instalaţii), Anca Boeriu (grafică), Iuri Isar(grafică). Târgul de modă cu vânzare este organizat de Idelier (Silvia Şerban) şi Kulturmarkt (un proiect al designerului Florin Dobre).

Dar weekendul de inaugurare nu s-a încheiat aici. Duminică este rândul filmului să vină în noul loc de petrecere. ShortsUP via Londra, o altă destinaţie cu scurtmetraje selectate de ShortsUP, după ShortsUP via Paris şi ShortsUP via Amsterdam, şi-a pregătit "decolarea", ce va avea loc duminică, de la 19.00 la 21.30, la Turbohalle.

Evenimentul va fi construit ca un "road movie", care va trece prin zone celebre ale Londrei: Stadionul Wembley, Parliament Square, Camden, Piccadilly Circus, Covent Garden.

Regizorul celebrelor lungmetraje "Începutul/ Inception" şi "Memento", Christopher Nolan, va fi prezent în programul ShortsUP cu filmul scurt "Gândacul", în care spectatorii vor recunoaşte cu uşurinţă stilul narativ al cineastului, ce pendulează între real şi ireal.

Filmul "Stanley Pickle", regizat de Victoria Mather, cu peste 30 de premii la activ, în festivaluri precum Chicago International, LA Shorts International Film etc., încă mai face înconjurul planetei la cele mai importante festivaluri de scurtmetraj. Emoţionant şi inovativ tehnic, filmul spune povestea lui Stanley, care, la vârsta de 20 de ani, îşi petrece timpul acasă în compania jucăriilor pentru preşcolari. O fată misterioasă îi dă însă lumea peste cap. Pentru realizarea filmului a fost folosită pixelaţia, tehnica de animare a persoanelor reale.

"Dragoste cu ură", scris şi regizat de Dylan şi Blake Ritson, este o provocare inteligentă despre natura umană. Un tip exagerat de altruist, care îşi petrece viaţa adunând bani pentru cauze nobile, află într-un mod şocant că are un alter ego plin de frustrare şi ură.

Filmele britanice vor fi dublate de show-uri live şi multe alte surprize londoneze.

(Material realizat de Oana Ghita, oana.ghita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici