Turcia a lansat pe orbită primul satelit de comunicaţii produs în ţară

  • Turcia a lansat marţi dimineaţa pe orbită primul său satelit de comunicaţii produs pe plan intern.
  • Turksat 6A va extinde acoperirea prin satelit a ţării şi va satisface nevoile locale privind comunicaţiile şi televiziunea.
Urmărește
168 afișări
Imaginea articolului Turcia a lansat pe orbită primul satelit de comunicaţii produs în ţară

Sursa foto: Turksat

O rachetă SpaceX Falcon 9 a transportat satelitul în spaţiu. Racheta a fost lansată de la Cape Canaveral Space Force Station din Florida, SUA.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că lansarea a marcat deschiderea unei „noi faze” pentru Turcia în ceea ce priveşte producţia de sateliţi, potrivit Reuters.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Abdulkadir Uraloglu, a declarat că primul semnal de la Turksat 6A a fost primit la 67 de minute după lansare, aşa cum era planificat. El a anunţat că satelitul va extinde acoperirea Turciei foarte mult.

„Vom aduce propriile noastre comunicaţii, transmisiunile noastre de televiziune la un nivel mai sigur şi mai bun”, a explicat el, adăugând că Turksat 6A va permite Turciei să ajungă în India, Indonezia, Malaezia şi Thailanda.

Potrivit ministrului turc, Turksat 6A a fost realizat în 10 ani. Turcia a devenit una dintre cele 11 ţări care şi-au construit propriul satelit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici