Turism în alte ţări care îşi sărbătoresc ziua naţională în decembrie

Ziua naţională are potenţialul ei turistic şi imediat ce a trecut 1 decembrie cu sărbătoarea românească, călătorii dornici de festivităţi pot să aleagă o altă destinaţie într-o ţară care şi-a pregătit ceremoniile naţionale pentru ultima lună din an.

Urmărește
1031 afișări
Imaginea articolului Turism în alte ţări care îşi sărbătoresc ziua naţională în decembrie

Turism în alte ţări care îşi sărbătoresc ziua naţională în decembrie

Pe 2 decembrie, Emiratele Arabe Unite marchează unirea celui de-al şaptelea emirat, Ral Al Khaimah, în 1971 şi eliberarea de protectoratul britani, în 1971. Artificiile, concursurile de maşini şi spectacolele de dans sunt activitatea preferată pentru cei din Emirate. Decoraţiunile în culorile naţionale sunt folosite pentru maşini, locuinţe şi locuri de muncă. Iar ceremoniile se întind de obicei pe durata a trei zile incluzând defilări şi showuri aeriene.

Thailandezii celebrează pe 5 decembrie, Ziua regelui. Bhumibol Adulyadeh s-a născut în 1927 şi, pe lângă ziua naţională, Thailanda marchează în aceeaşi zi şi Ziua Tatălui. Chiar şi după moartea suveranului, în 2016, ceremoniile au continuat să fie organizate timp de trei zile, iar dacă sărbătoarea pică în weekend, următoarea zi de lucru este nelucrătoare şi multe magazine sunt închise. Şi ziua actualului rege, King Vajiralongkorn este marcată pe 28 iulie ca sărbătoare publică.

Finlandezii aniversează pe 6 decembrie declararea independenţei faţă de Rusia, în 1917. Centenarul lor a fost anul trecut şi procedura obişnuită este să se organizeze deopotrivă ceremonii oficiale şi sărbători populare. Studenţii din Helsinki obişnuiesc să participe la un marş cu torţe de la cimitirul Hietaniemi până la piaţa Senatului iar familiile îşi organizează ieşiri la restaurant sau mese acasă.

Ziua independenţei este sărbătorită şi în Kazahstan, dar pe 16 decembrie, cu regula thailandeză că orice an în care aniversarea pică la final de săptămână aduce o zi liberă în lunea care urmează. În principiu, festivităţile ţin 2 zile şi costumele tradiţionale sunt în centrul atenţiei, în multe oraşe din Kazahstan, sărbătoarea fiind un prilej să fie ridicate yurte tradiţionale din care se servesc specialităţi culinare locale. Nu lipsete parada militară din Piaţa Republicii la Almaty.

În Qatar se sărbătoreşte unificarea ţării în 1878 pe 18 decembrie. Muzica, jocurile de lumini şi artificiile nu lipsesc iar defilarea militară pe faleza din Doha este însoţită de saloane auto unde sunt expuse maşini de epocă. Multe dintre exponate sunt proprietatea oficialilor din guvernul local.

Japonezii sărbătoresc pe 23 decembrie Ziua Împăratului Akihito. Anul acesta este ultima dată când figura imperială este celebrată pentru că pe 30 aprilie 2019, Akihito se va retrage. De Ziua Împăratului porţile palatului sunt deschise şi publicul are acces liber iar familia imperială îşi face apariţia la balcon pentru a-i saluta pe cei care flutură steaguri. Japonezii sărbătoresc şi pe 11 februarie ziua naţională, marcând accederea la tron a primului împărat, un eveniment legendar din anul 660 ÎCH.

Ultima zi naţională din listă nu este recomandată turiştilor. În Libia, 24 decembrie a redevenit Ziua Naţională după căderea lui Muamar Gaddafi, în 2011. Este ziua în care ţara şi-a declarat independenţa în 1951, după ce trecuse pe rând sub dominaţie italiană, britanică şi franceză. În 2018, Lybia nu mai este destinaţia turistică obişnuită ultimii ani fiind marcaţi de nesiguranţă şi de conflicte armate, cele mai multe consulate din lume recomandând să se evite călătoria în ţară din cauza riscului ridicat de atacuri teroriste şi a ratei criminalităţii crescute.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici