Uma Thurman şi Tommy Lee Jones prezintă concertul susţinut în onoarea lui Al Gore

Uma Thurman se va alătura lui Tommy Lee Jones ca maestru de ceremonii la tradiţionalul concert susţinut în onoarea laureatului premiului Nobel pentru pace, care va avea loc la Oslo, pe 11 decembrie, anul acesta fiind sărbătoriţi Al Gore şi organizaţia Giec.

7 afișări
Imaginea articolului Uma Thurman şi Tommy Lee Jones prezintă concertul susţinut în onoarea lui Al Gore

Uma Thurman şi Tommy Lee Jones prezintă concertul susţinut în onoarea lui Al Gore

Concertul, care va avea loc pe 11 decembrie, la Oslo, cu o zi după înmânarea premiului Nobel pentru pace, atrage în fiecare an staruri ale muzicii şi filmului şi este difuzat în peste 100 de ţări, potrivit organizatorilor, informează thewest.com.au.

Anterior, comitetul Nobel a anunţat că unul dintre maeştrii de ceremonie ai concertului va fi Tommy Lee Jones, care a fost coleg de cameră cu Al Gore în timp ce urma cursurile Universităţii Harvard, unde actorul a obţinut o specializare în limba engleză.

La concert vor cânta, printre alţii, Alicia Keys, Annie Lennox şi Melissa Etheridge, care anul acesta a fost recompensată cu un premiu Oscar pentru cel mai bun cântec, "I Need to Wake Up", aflat pe coloana sonoră a documentarului realizat de Al Gore "Un adevăr incomod".

Thurman, în vârstă de 37 de ani, este cunoscută pentru roluri precum cele din "Pulp Fiction", "Legături periculoase" şi seria "Kill Bill". Actriţa se implică, de asemenea, activ în lupta pentru controlul armelor de foc şi în cea împotriva sărăciei.

Geir Lundestad, secretarul comitetului care decide laureatul premiului Nobel pentru pace, a declarat că este încântat de faptul că Thurman a fost de acord să fie gazda acestui concert.

"Ea aduce stil şi substanţă evenimentului şi ne va ajuta enorm în misiunea de răspândire a mesajului de pace la nivel global", a spus Lundestad.

Fostul vicepreşedinte american Al Gore a fost recompensat, alături de Comisia ONU pentru Climat (Giec), cu premiul Nobel pentru pace, pentru efortul de popularizare a informaţiilor privind schimbările climatice.

Distincţia va fi înmânată la Oslo, pe 10 decembrie, data la care se comemorează moartea fondatorului acestui premiu, savantul şi filantropul suedez Alfred Nobel, inventatorul dinamitei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici