Un aeroport din Noua Zeelandă impune limită de timp pentru îmbrăţişările de rămas bun

Un aeroport din Noua Zeelandă a impus o limită de timp de trei minute pentru îmbrăţisările de rămas bun, care are scopul de a împiedica eventualele blocaje în trafic, relatează AP News.

Urmărește
94 afișări
Imaginea articolului Un aeroport din Noua Zeelandă impune limită de timp pentru îmbrăţişările de rămas bun

Un aeroport din Noua Zeelandă impune limită de timp pentru îmbrăţişările de rămas bun

Despărţirile emoţionante sunt o privelişte obişnuită în aeroporturi, dar călătorii care părăsesc oraşul Dunedin din Noua Zeelandă vor trebui să fie mai rapizi. O nouă limită de timp de trei minute pentru îmbrăţişările de rămas bun în zona de coborâre a aeroportului este menită să împiedice ca îmbrăţişările prelungite să provoace blocaje în trafic.

„Durata maximă a îmbrăţişării este de trei minute”, avertizează panourile din faţa terminalului, adăugând că cei care doresc „despărţiri mai afectuoase” ar trebui să se îndrepte mai degrabă spre parcarea aeroportului.

Limita maximă a îmbrăţişărilor a fost impusă în septembrie pentru „a menţine buna desfăşurare a activităţii” în zona de coborâre a pasagerilor din afara aeroportului, a declarat marţi directorul general Dan De Bono. Aceasta a fost soluţia aeroportului pentru a reaminti oamenilor că zona este destinată doar „despărţirilor rapide”.

Semnele din aeroport, devenite virale pe reţelele de socializare, au polarizat utilizatorii, a spus De Bono.

„Am fost acuzaţi că încălcăm drepturile fundamentale ale omului, am fost întrebaţi cum îndrăznim să limităm timpul în care cineva poate fi îmbrăţişat”, a spus el, adăugând că alţii au fost de acord cu schimbarea.

Semnele au fost concepute ca o alternativă la cele din alte aeroporturi, care avertizează cu privire la blocarea roţilor sau la amenzi pentru şoferii care parchează în zonele de coborâre.

Aeroportul din Dunedin - un terminal modest care deserveşte un oraş de 135.000 de locuitori din Insula de Sud a Noii Zeelande - a preferat o abordare mai „diferită”, a spus De Bono.

O îmbrăţişare de 20 de secunde este suficientă pentru a elibera hormonii oxitocină şi serotonină, care sporesc starea de bine, a spus De Bono. Dar pasagerii nu trebuie să se îngrijoreze în mod nejustificat cu privire la aplicarea legii. „Nu avem o poliţie a îmbrăţişărilor”, a spus De Bono.

Totuşi, vizitatorii ar putea fi rugaţi să îşi mute îmbrăţişările prelungite în parcare, unde se pot îmbrăţişa gratuit timp de 15 minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici