- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (02.12.2014, 16:29)
- , Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un artist acrobat a filmat în Salina Turda pentru un documentar, mergând pe chingă la 80 metri - FOTO
Artistul acrobat Flaviu Cernescu a mers, marţi, pe o chingă lată de 2,5 centimetri la o înălţime de 80 de metri în Salina Turda, judeţul Cluj, el filmând scene de acrobaţie pentru un documentar de promovare a Trasilvaniei, care urmează să fie prezentat la festivaluri internaţionale de film.
Urmărește
696 afișări
Un artist acrobat a filmat în Salina Turda pentru un documentar, mergând pe chingă la 80 metri (Imagine: Vasile Magradean/Mediafax Foto)
Flaviu Cernescu a parcurs, marţi, desculţ, de mai multe ori, o distanţă de 25 de metri între două părţi ale balconului minei Terezia din Salina Turda, la o înălţime de 80 de metri, pe o chingă lată de doar 2,5 centimetri, acrobaţia făcând parte din filmul documentar "Transylvania Dragon", care îşi propune promovarea Transilvaniei şi Banatului.
O traversare a durat circa trei minute minute, artistul acrobat având ataşată o coardă de siguranţă.
“Linia de traversare de la Salina Turda am reuşit să o trec încetul cu încetul, practicând, în ani, diverse sporturi, dar şi pe acesta, slackline. Nu este un secret pe care să îl am ascuns acasă, este insistenţă, 1% inspiraţie, 99% transpiraţie. Această traversare a fost de dificultate medie pentru mine. Eram concentrat, mi-am ales un punct fix, mi-am controlat respiraţia şi emoţiile. E ca la un examen, dacă ţi-ai învăţat lecţia, chiar dacă ai emoţii, mergi înainte, reflexele tale trebuie să intre. Partea vizuală e foarte important, din ea rezultă postura, echilibrul”, a spus Cernescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Flaviu Cernescu are 32 de ani, este originar din judeţul Caraş-Severin şi este inginer programator de meserie. Se pregăteşte pentru mersul pe chingă la înălţime de aproape trei ani.
"Pasiunea a venit pur şi simplu în mine, nu am căutat o justificare. Am preferat să traversez desculţ pe chingă, deoarece este un contact mai direct, mai intim cu chinga. Simt aşa mai bine chinga”, a spus artistul acrobat.
Regizorul şi producătorul filmului, Sabin Dorohoi, a declarat, la rândul său, că filmul va fi difuzat în spaţiul online, dar şi la festivaluri internaţionale de profil, la început la cele din SUA, precum şi la televiziune.
"Proiectul «Transylvania Dragon» este un film documentar turistic în care se vorbeşte despre locurile mai deosebite din Transilvania şi Banat, promovate într-un mod inedit de artistul acrobat Flaviu Cernescu care a mers în anumite locuri pe o chingă lată de 2,5 centimetri, iar în altele pe un monociclu. Până acum, cam 75% din documentar este filmat şi sperăm să finalizăm filmul în primăvara anului 2015. Am filmat în 4K (Ultra HD) pentru a putea fi proiectat la calitate cât mai mare”, a spus Dorohoi.
Potrivit acestuia, până în prezent la documentar s-a mai filmat la Cluj-Napoca, Alba Iulia, Orăştie, la Mocăniţa din Vişeul de Sus, Castelul Corvinilor, Reşiţa sau Cascada Cailor din Maramureş.
“Avem şi o poveste în film, Flaviu Cernescu parcurge Transilvania şi Banatul pe monociclu pentru a descoperi lucruri interesante, iar în unele locuri efectuează diverse traversări pe chingă. Premiera filmului va avea loc, gratuit, în mai multe cinematografe din ţară, în oraşele unde am filmat deja, dar şi la Salina Turda”, a afirmat Sabin Dorohoi.
Filmul "Transylvania Dragon” va avea o durată de 52 de minute şi va fi subtitrat în engleză, proiectul fiind unul sută la sută pe bază de voluntariat.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe