- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (16.11.2013, 16:58)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un artist român, apreciat în SUA pentru operele sale de artă realizate prin tehnologia imprimării 3D - FOTO
Artistul român Ioan Florea, stabilit în Statele Unite ale Americii, a transformat un autoturism Ford din 1971 într-o operă de artă realizată prin intermediul tehnologiei imprimării 3D.
Urmărește
536 afișări
Un artist român, apreciat în SUA pentru opere sale de artă realizate prin tehnologia imprimării 3D - FOTO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Cei care vor "să vadă viitorul" trebuie să meargă în studioul lui Ioan Florea din Shelbyville Lake, Illinois, scriu jurnaliştii de la The Huffington Post.
Potrivit acestora, Ioan Florea a prelucrat modelul unui Ford Torino din 1971 cu ajutorul unei imprimante 3D şi a nanomaterialelor, în care a "încapsulat" automobilul.
Ioan Florea a declarat că foloseşte o imprimantă 3D care nu costă mult, însă metoda lui de printare este unică datorită "procesului de transfer".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Procesul de creare a unei opere de artă începe cu printarea în 3D a materialelor plastice, pe care le foloseşte ca prototipuri. Acestea sunt ulterior transformate în mulaje din răşină care, cu ajutorul nanometalelor - de la carbonat de calciu la dioxid de titan -, sunt transformate în sculpturi masive. Printre lucrările lui Ioan Florea se numără şi o căruţă cu coviltir din secolul al XIX-lea.
Folosind aceeaşi metodă de printare 3D, Ioan Florea a recreat Cilindrul lui Cir, un artefact babilonian descoperit în Ninive şi datând din anul 538 î.e.n., descris drept "prima cartă a drepturilor omului". Pe cilindrul în versiune mărită, artistul a inscripţionat textul Declaraţiei universale a drepturilor omului.
Compania Ford şi-a manifestat interesul faţă de procesul de transfer al artistului român, deoarece aceasta foloseşte imprimante 3D pentru a crea prototipuri ale părţilor componente ale maşinilor.
Cu toate acestea, metoda lui Ioan Florea este secretă. "Acesta este avantajul unui artist, poţi experimenta tot timpul", a precizat artistul.
Ioan Florea se consideră un pionier al celei de-a treia revoluţii industriale, o epocă a personalizării în masă, prezisă de economistul Jeremy Rifkin în 2011.
Dacă a doua revoluţie industrială, apărută pe liniile de producţie ale fabricii de automobile Ford, a adus standardizarea, a treia revoluţie se bazează pe imprimanta 3D, afirmă profeţii noii epoci. Aceştia au vorbit despre tehnologia revoluţionară 3D încă din anul 2012, în revista The Economist.
Potrivit specialiştilor, noua tehnologie are însă limite. Majoritatea imprimantelor 3D din prezent reuşesc să printeze obiecte realizate din materiale plastice. Deşi există imprimante 3D care pot printa şi obiecte din metal, acestea ajung să coste însă până la un million de dolari.
Artistul român Ioan Florea a absolvit Universitatea de Arte Plastice din Bucureşti în 1996, iar în 1998 a plecat în Statele Unite cu o bursă Soros. În 2001, a absolvit un masterat în pictură la Universitatea South Dakota. În prezent, are un atelier de creaţie în Shelbyville Lake, Illinois.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36