Un asteroid care călătoreşte cu peste 40.000 de mile pe oră se apropie luni de Pământ

  • Un asteroid care călătoreşte cu peste 40.000 de mile pe oră ajunge luni aproape de Pământ.
  • El se află la o distanţă de 936.000 de mile de Pământ, aceasta fiind cea mai apropiată zonă de pe traiectoria asteroidului.
  • Totuşi, asteroidul nu este considerat un pericol pentru Pământ.
Urmărește
7066 afișări
Imaginea articolului Un asteroid care călătoreşte cu peste 40.000 de mile pe oră se apropie luni de Pământ

Un asteroid care călătoreşte cu peste 40.000 de mile pe oră se apropie luni de Pământ

Asteroidul, cunoscut sub numele de 2024 MT-1, călătoreşte cu mai mult de 40.000 de mile pe oră şi va ajunge pe o rază de 936.000 de mile de Pământ ceea ce înseamnă apropiat în termeni spaţiali, potrivit Sky News.

Este asteroidul care se va apropia cel mai mult de Pământ în timpul orbitei sale în jurul Soarelui. Apropierea nu prezintă niciun risc pentru viaţa de pe Pământ, au transmis specialiştii.

Asteroidul este de mici dimensiuni şi are puţin peste 79 de metri lăţime. Biroul de Apărare Planetară al NASA urmăreşte asteroizii care pot reprezenta o ameninţare pentru viaţa pe Pământ.

Un obiect mai mare de 150 de metri care se poate apropia de Pământ pe o rază de 4,6 milioane de mile este considerat „un obiect potenţial periculos” de către agenţie. 2024 MT-1 nu îndeplineşte aceste criterii, deoarece este prea mic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici