VIDEO  Un asteroid la fel de mare ca o piscină olimpică s-ar putea ciocni cu Pământul în 2046

  • Există o şansă de 1 la 625 ca un asteroid de mărimea unei piscine olimpice să lovească Pământul de Ziua Îndrăgostiţilor în 2046, potrivit unei estimări a Agenţiei Spaţiale Europene.
  • Asteroidul 2023DW se află în prezent la o distanţă de aproximativ 18 milioane de km de Pământ.
Urmărește
2506 afișări
Imaginea articolului Un asteroid la fel de mare ca o piscină olimpică s-ar putea ciocni cu Pământul în 2046

Un asteroid la fel de mare ca o piscină olimpică s-ar putea ciocni cu Pământul în 2046

Asteroidul, cunoscut sub numele de 2023DW şi descoperit pe 27 februarie, ar putea însă să rateze planeta pe 14 februarie în acel an.
 
Oamenii de ştiinţă, inclusiv cei de la Centrul de Coordonare a Obiectelor Apropiate de Pământ al Agenţiei Spaţiale Europene, încă estimează dimensiunea, forma şi caracteristicile orbitale ale rocii spaţiale pentru a stabili dacă reprezintă o ameninţare reală.
 
În prezent, se estimează că aceasta are dimensiunea unei piscine olimpice şi se află la o distanţă de 0,12 unităţi astronomice (UA), adică la aproximativ 18 milioane de km de Pământ, potrivit Independent.
 
Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW care are o şansă foarte mică de a lovi Pământul în 2046", a transmis miercuri pe Twitter Biroul de coordonare a apărării planetare al Nasa.
 
Adesea, atunci când sunt descoperite noi obiecte, este nevoie de mai multe săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile şi a prezice în mod adecvat orbitele lor cu ani în viitor", a adăugat acesta.
 
Este posibil ca asteroidul, care măsoară aproximativ 50 de metri în diametru, să nu dea o lovitură planetei la fel de mare ca piatra spaţială care a distrus dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani, care avea un diametru de câţiva kilometri.
 
Totuşi, prin comparaţie, roca spaţială care a lovit regiunea Chelyabinsk din Rusia în 2013 avea o dimensiune de aproximativ 18m, iar explozia sa în aer a dus la pagube importante la sol, inclusiv la deteriorarea clădirilor şi la multiple răniri.
 
Nasa şi mai multe organizaţii internaţionale care se ocupă de apărarea planetară au lucrat la modalităţi de protejare a planetei de posibilele coliziuni cu roci spaţiale.
 
Anul trecut, Nasa a făcut istorie prin izbirea navei sale spaţiale Dart misson într-un asteroid, marcând prima dată când cursul unui corp ceresc a fost modificat de viaţa de pe Pământ.
 
Într-o descoperire ştiinţifică recentă, astronomii amatori au ajutat Nasa să confirme urmările misiunii Dart.
 
Observând comportamentul asteroidului după impact, cercetătorii au descoperit că planeta ar putea fi salvată de alte roci spaţiale potenţial mortale similare.
 
Aceştia au declarat că redirecţionarea asteroizilor cu astfel de coliziuni ale navelor spaţiale "este o tehnică viabilă pentru a apăra potenţial Pământul dacă este necesar".
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici