- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (23.12.2023, 09:54)
Un avion cargo a zburat peste 80 de kilometri fără pilot la bord
- Un avion cargo a zburat peste 80 de kilometri fără pilot la bord.
- Aeronava Cessna a fost controlată de la distanţă de către un pilot de la un centru de control.
- Inovaţia ar putea ajuta într-o zi la combaterea deficitului de piloţi, în creştere, a declarat un expert în aviaţie pentru CNN.
Urmărește
17366 afișări
Cu o durată totală de aproximativ 12 minute, zborul a plecat de pe aeroportul Hollister, în nordul Californiei, şi a fost operat de Reliable Robotics, care lucrează din 2019 la un sistem de zbor semi-automat în care aeronava este controlată de la distanţă de un pilot.
Compania a anunţat recent că zborul de 80 de kilometri a avut loc în noiembrie.
Avionul Cessna Caravan reprezintă o alegere populară pentru antrenamente de zbor, turism, misiuni umanitare şi transport regional de marfă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
"Cessna a fabricat 3.000 de Caravans - este cel mai popular avion cargo de care nu aţi auzit niciodată", spune Robert Rose, CEO al Reliable Robotics.
"Provocarea cu această aeronavă este că zboară la altitudini mai mici şi în condiţii meteorologice mai nefavorabile decât multe aeronave mari din ziua de azi. Aşadar, operarea lui este mult mai periculoasă, iar automatizarea va contribui mult la îmbunătăţirea siguranţei acestor operaţiuni”.
Firma de consultanţă AviationValues a declarat pentru CNN că sunt 900 de Caravans active, iar FedEx - care foloseşte acest tip de avion din 1985 - este cel mai mare operator, cu aproximativ 200 de astfel de aparate.
Operatorul de la distanţă - un pilot real care trebuie să fie certificat pentru a pilota aeronava exact ca şi cum ar sta în cabina de pilotaj - trimite comenzi avionului prin intermediul unor semnale criptate prin satelit, dar nu pilotează aeronava în timp real şi nici nu primeşte imagini de la avionul în sine.
Fiecare comandă trimisă avionului include toate instrucţiunile necesare pentru a ateriza, astfel încât aeronava ştie întotdeauna ce trebuie să facă, chiar dacă se pierd comunicaţiile.
"Se poate spune că aeronava este autonomă", explică Rose. "Dacă nu-i spui să facă nimic altceva sau dacă pierzi contactul cu ea, va face ultimul lucru pe care i-ai spus să-l facă”.
Odată ce sistemul va deveni disponibil pe piaţă, vor intra în vigoare şi alte măsuri de securitate. Deocamdată, Reliable Robotics caută să certifice sistemul pentru Caravan, dar îl testează deja pe o aeronavă mai mare cu US Air Force - KC-135 Stratotanker, un avion militar - şi speră să înceapă testele pe avioane cargo cu reacţie în termen de cinci până la zece ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump