Un avocat italian a cumpărat Palatul lui Take Ionescu din centrul Capitalei şi are un plan formidabil pentru clădire. Take a murit intoxicat cu stridii. Cine l-a otrăvit?

Palatul se află pe strada care leagă Piaţa Lahovary de Piaţa Amzei, la intersecţia cu Magheru. Trecem pe lângă el tot timpul, fără să ştim al cui a fost, ce arhitect celebru l-a proiectat şi ce valori ascunde. Imaginaţi-vă doar atât: în perioada interbelică, prin grădina Palatului se plimbau un urs, o maimuţă şi multe, multe căprioare. L-a proiectat un mare arhitect francez, Louis Blanc, pentru un om care-a făcut mai degrabă istorie, decât politică: Take Ionescu.

Urmărește
5280 afișări
Imaginea articolului Un avocat italian a cumpărat Palatul lui Take Ionescu din centrul Capitalei şi are un plan formidabil pentru clădire. Take a murit intoxicat cu stridii. Cine l-a otrăvit?

FOTO Facebook/„Dincolo de faţade”

După ce a trecut prin două războaie, o ocupaţie comunistă şi o dezolantă distrugere post comunistă, Palatul are şansa să renască pentru că un avocat italian a înţeles mai bine decât noi ”cât de grandios a fost acest interbelic în România”. Mai jos, interviu în exclusivitate cu avocatul italian Mario Antico la “Make Bucharest Great Again”, un proiect B365 dedicat salvării patrimoniului oraşului. 
 
Despre Take Ionescu se învaţă puţin la şcoală, câteva rânduri în treacăt în manualul de istorie pentru clasa a 12-a. Cine mai ştie că a fost un mare orator (discursurile sale înflăcărau mulţimile), tribun politic, avocatul care câştiga orice proces prin pledoariile sale imbatabile, politician, diplomat, ministrul Instrucţiunilor Publice, Prim Ministru, omul care a contribuit cu mare dăruire la înfăptuirea României Mari? A mai fost şi ziarist (corespondentul TheTimes la Bucureşti), un pasionat călător care planuia să vadă Japonia, poet romantic, multidisciplinar. Aşa că, dacă personalitatea sa este uitată, de ce s-ar vorbi despre măreţia palatului său în care găsim pasiunea lui pentru Artă, Frumos, Arhitectură? 
 
Un personaj cu calităţi atât de evidente, încât până şi acidul Caragiale îl respecta, ba chiar Nenea Iancu s-a înscris în noul partid înfiinţat de domnul Take, Partidul Conservator Democrat desprins din Partidul Conservator, că şi pe atunci partidele făceau pui. Caragiale ţintea la o carieră politică de care până la urmă s-a lipsit. 

 

 

Citeşte articolul integral pe b365.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici