Renumitul creator de modă a asigurat designul hotelului din ciocolată The Magnum Chocolate Hotel Suite, realizat pentru a sărbători lansarea pe piaţă a două sortimente noi de îngheţată – Magnum Ecuador şi Ghana, informează femalefirst.co.uk.
Cele două sortimente de îngheţată sunt fabricate din boabe de cacao special selecţionate recoltate de la fermele din Ecuador şi din Ghana, certificate de Rainforest Alliance, o organizaţie nonguvernamentală americană care militează pentru conservarea biodiversităţii şi a durabilităţii mijloacelor de subzistenţă, prin schimbarea felului de a utiliza terenurile şi a sistemului antreprenorial.
Realizat din 10,5 tone de ciocolată, acest hotel conţine şi o sculptură din ciocolată a modelului francez Baptise Giabiconi, considerat „muza” lui Lagerfeld, prezentat în lenjerie intimă pe patul dintr-o cameră a hotelului.
Hotelul din ciocolată a fost realizat de maestrul bucătar francez Patrick Roger-Karl, iar Karl Lagerfeld a conceput toate elementele de decor.
Karl Lagerfeld, în vârstă de 77 de ani, este unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol XX. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar şi Chloé şi Fendi, unde este director de creaţie.