Un britanic slăbeşte 105 kg pentru a salva viaţa surorii sale

  • Matthew Flanagan, 24 de ani, a pierdut 105 kg pentru a putea dona un rinichi surorii sale, Emma, diagnosticată cu insuficienţă renală.
  • Călătoria sa de pierdere în greutate a fost motivată nu doar de dorinţa de a-şi îmbunătăţi propria sănătate, ci şi de angajamentul de a ajuta familia, culminând cu îndeplinirea visului de a deţine un Mini Cooper vintage.
  • Matthew, distins cu titlul de Bărbatul Anului de către Slimming World, continuă să inspire, având acum oportunităţi noi, precum drumeţiile, şi aşteaptă cu nerăbdare să îşi trăiască viaţa la maximum, înconjurat de cei dragi.
Urmărește
1645 afișări
Imaginea articolului Un britanic slăbeşte 105 kg pentru a salva viaţa surorii sale

Sursa foto: Slimming World

Matthew Flanagan, un tânăr de 24 de ani din Latchford, UK, a suferit o transformare remarcabilă, pierzând 106 kg pentru a putea dona un rinichi surorii sale Emma, care a fost diagnosticată cu insuficienţă renală, scrie Warrington Guardian. Cântărind peste 198 kg la vârsta de 19 ani, Matthew a fost avertizat de medicul său că ar fi „norocos dacă ar reuşi să trăiască până la sfârşitul anului.” Această trezire, împreună cu necesitatea de a-şi sprijini sora, l-a motivat să înceapă o călătorie de pierdere în greutate care i-a schimbat viaţa.

Călătoria lui Matthew nu a fost uşoară. Fiind îngrijitor al mamei sale încă de la vârsta de şase ani, şi-a dezvoltat obiceiuri alimentare nesănătoase, bazându-se în mare măsură pe alimente procesate şi cheltuind sume semnificative pe mâncăruri de tip fast food. În ciuda eforturilor sale, iniţial nu a reuşit să doneze un rinichi surorii sale din cauza stării sale de sănătate precare şi a nepotrivirii de ţesut. Informaţiile despre UK Living Kidney Sharing Scheme (Schemele de Partajare a Rinichilor din Marea Britanie) (UKLSS), care facilitează donarea unui rinichi oricărei persoane care are nevoie şi imbunătăţeşte şansele celor dragi de a găsi un donator compatibil, l-au determinat pe Matthew să piardă greutatea necesară pentru a putea deveni donator.

Cu încurajarea tatălui său şi cu sprijinul unui grup Slimming World, Matthew a reuşit să piardă 105 kg, ajungând la 93 kg. Călătoria sa a fost motivată nu doar de dorinţa de a-şi îmbunătăţi propria sănătate, ci şi de angajamentul de a-şi ajuta sora. Pe parcurs, a realizat repere personale importante, inclusiv împlinirea visului său de o viaţă de a deţine un Mini Cooper vintage (în spatele volanului căruia nu încăpea până atunci), pe care l-a numit „Victory” după bunicul său, Victor.

Călătoria de pierdere în greutate a lui Matthew i-a deschis şi noi oportunităţi, cum ar fi drumeţiile şi construirea de noi relaţii. Reflectând asupra transformării sale cu mândrie, el observă că viaţa sa actuală nu mai seamănă cu trecutul său.

Distins cu titlul de Bărbatul Anului de către Slimming World, Matthew aşteaptă cu nerăbdare să îşi trăiască viaţa la maximum, înconjurat de cei dragi, şi sperând că sacrificiul său o va ajuta atât pe sora sa, cât şi pe alţii aflaţi în nevoie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici