Un câine ajunge în vârful Marii Piramide din Egipt, uimind turiştii

Un câine vagabond a fost surprins în vârful piramidei lui Khafre din Egipt, una dintre cele mai faimoase construcţii antice ale lumii, stârnind uimirea turiştilor şi devenind viral pe reţelele sociale.

Urmărește
436 afișări
Imaginea articolului Un câine ajunge în vârful Marii Piramide din Egipt, uimind turiştii

Un câine ajunge în vârful Marii Piramide din Egipt, uimind turiştii

Conform CNN, câinele neobişnuit a fost observat de un grup de parapantişti americani care survolau zona la răsărit. Marshall Mosher, unul dintre parapantişti, a declarat pentru CNN Travel: „Am observat ceva alergând înainte şi înapoi pe vârful piramidei. O persoană a crezut că era un leu de munte".

Parapantiştii au mărit imaginea şi au descoperit că era de fapt un câine care părea să urmărească nişte păsări la o înălţime de aproximativ 136 de metri.

Mosher şi-a exprimat iniţial îngrijorarea pentru siguranţa animalului, dar a adăugat cu umor: „Dacă s-a urcat singur, se poate coborî singur, cu excepţia cazului în care a găsit un portal secret care l-a ajutat să se teleporteze în vârful piramidelor".

A doua zi, un alt aventurier a filmat ceea ce părea a fi acelaşi câine coborând în siguranţă pe piramidă. Mosher a menţionat că sute de câini vagabonzi cutreieră complexul piramidelor, deşi de obicei sunt văzuţi doar la baza acestora.

Videoclipurile cu câinele au devenit rapid virale pe social media, postarea iniţială a lui Mosher pe Instagram adunând milioane de vizualizări peste noapte. „Am crezut că oportunitatea de a zbura deasupra piramidelor este o ştire decent de interesantă, dar nimănui nu-i pasă de asta", a comentat Mosher.

Unii internauţi au făcut o legătură simbolică între câine şi Anubis, zeul egiptean antic al morţilor, reprezentat adesea ca un om cu cap de şacal.

„Înţeleg de ce câinele a vrut să meargă acolo sus. Este cu siguranţă cea mai bună privelişte pentru câinele străzii Cairo la care mă pot gândi", a concluzionat Marshall Mosher.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
câine,
khafre,
egipt

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici