- Home
- Life-Inedit
- ROMA, (14.03.2015, 17:29)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un castel medieval din Toscana, fostă reşedinţă papală, pus în vânzare cu 28 milioane de euro
Cea mai mare proprietate privată de pe piaţa imobiliară mondială, fostă reşedinţa oficială a doi papi, care include un castel medieval aflat în Toscana şi peste 100 de camere, a fost pusă în vânzare pentru suma de 28 de milioane de euro.
Urmărește
290 afișări
Un castel medieval din Toscana, fostă reşedinţă papală, pus în vânzare cu 28 milioane de euro (Imagine: The Telegraph)
Castelul, construit pe o proprietate de peste 600 de hectare, se află la est de oraşul italian Siena şi este înconjurat de plantaţii de viţă-de-vie, păduri, terenuri cultivate cu floarea soarelui şi mai multe clădiri cu specific agricol, informează dailymail.co.uk.
Construit în secolul al XII-lea, acesta este unul dintre puţinele castele medievale din Europa care au rămas intacte până în zilele noastre şi a fost în trecut reşedinţa oficială a papilor Pius al II-lea şi Pius al III-lea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Reşedinţa, ai cărei proprietari actuali nu doresc să îşi divulge identitatea - şi nici numele castelului -, este pusă în vânzare de Sotheby's International cu preţul de 28 milioane de euro.
Deşi nu se cunoaşte numele primului proprietar şi nici cel al persoanei care a ordonat construirea castelului, acesta a rămas în proprietatea unei proeminente familii italiene vreme de mai multe secole.
Familia Piccolomini a locuit pe acea proprietate, cu intermitenţe, începând din secolul al XV-lea. Doi dintre cei mai notabili membri ai familiei Piccolomini, Enea Silvio Piccolomini şi Francesco Piccolomini, au devenit liderii Bisericii Catolice şi şi-au luat numele papale Pius al II-lea şi Pius al III-lea.
Potrivit presei italiene, averea familiei Piccolomini a fost obţinută în principal din comerţ. După mai multe generaţii, castelul şi-a schimbat proprietarul în jurul anului 1920.
Acel proprietar a rămas la rândul său anonim, iar proprietatea a fost din nou vândută în anii '80.
De atunci, castelul a rămas în posesia actualului proprietar, care nu a dezvăluit motivul pentru care doreşte să îl pună în vânzare.
Cele mai multe dintre cele 100 de dormitoare de pe această proprietate au fost amenajate însă în clădirile din jurul castelului. Acestea sunt închiriate ca spaţii de cazare, iar podgoriile cu viţă-de-vie şi restaurantele din apropiere atrag numeroşi turişti.
Castelul în sine are doar 10 dormitoare, foarte mari, alături de mai multe săli de baie, un atelier de pictură şi o sufragerie impresionantă.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe