Un "cimitir" în mijlocul oceanului, la 2.700 de km de orice uscat. Ce se aruncă de zeci de ani în acest loc

Sateliţii, staţiile spaţiale şi alte obiecte care ajung în spaţiu trebuie readuse pe Pământ, atunci când se poate, pentru a nu aglomera şi mai mult spaţiul din jurul planetei şi a nu afecta orbitele vehiculelor funcţionale.

Urmărește
3750 afișări
Imaginea articolului Un "cimitir" în mijlocul oceanului, la 2.700 de km de orice uscat. Ce se aruncă de zeci de ani în acest loc

Un "cimitir" în mijlocul oceanului, la 2.700 de km de orice uscat. Ce se aruncă de zeci de ani în acest loc

Pentru asta există un „cimitir de nave spaţiale” în Oceanul Pacific, aflat la o distanţă de peste 2.700 de kilometri de orice loc uscat. Zona se numeşte Point Nemo. 

Sateliţii mai mici nu ajung la Punctul Nemo, deoarece atunci când intră în atmosferă se dezintegrează. Uneori, însă, agenţiile spaţiale nu reuşesc să prăbuşească controlat navele. De exemplu, staţia chineză Tiangong-1, care cântăreşte 8,5 tone şi al cărei control a fost pierdut în martie 2016, va cădea undeva la întâmplare în 2018. 

Interesant este faptul că oamenii care trăiesc permanent la cea mai apropiată distanţă de Point Nemo sunt astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI). 

Citiţi continuarea articolului pe go4it.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici