Un circ din Germania a înlocuit în spectacolele sale animalele vii cu holograme

Din cauza preocupărilor legate de bunăstarea animalelor, circul Roncalli din Germania a încetat să mai folosească lei şi elefanţi în spectacolele sale în 1991. Dar a mers mai departe în 2018 şi a eliminat complet animalele vii din programul său

Urmărește
293 afișări
Imaginea articolului Un circ din Germania a înlocuit în spectacolele sale animalele vii cu holograme

Sursa foto: Twitter

Pe măsură ce spectatorii sunt conduşi la locurile lor în interiorul marelui cort, toate elementele clasice ale circului sunt prezente - cu excepţia unuia. Animalele vii au fost înlocuite de holograme.
 
Din cauza preocupărilor legate de bunăstarea animalelor, circul Roncalli din Germania a încetat să mai folosească lei şi elefanţi în spectacolele sale în 1991. Dar a mers mai departe în 2018 şi a eliminat complet animalele vii din programul său.
 
"Nu mai este potrivit ca Roncalli să prezinte animale reale în ring", a declarat Patrick Philadelphia, şeful circului, în vârstă de 49 de ani. În ultimii ani, circurile s-au trezit din ce în ce mai constrânse de spaţiu, potrivit France24.
 
"Dacă vă instalaţi în mijlocul unei pieţe din centrul oraşului, nu există spaţiu pentru incinte exterioare pentru cursele de animale", a spus Philadelphia.
 
Caracterul nomad al vieţii de circ a fost, de asemenea, o presiune pentru animale precum caii, care trebuiau să fie încărcaţi în căruţe şi apoi duşi în următorul oraş.
 
"Acest lucru nu mai avea sens pentru un circ care protejează animalele", a spus Philadelphia.
 
În timp ce Roncalli căuta modalităţi de a păstra magia animalelor pentru copii, un spectacol în care Justin Timberlake "colaborează" cu o hologramă a regretatului Prince a declanşat ideea de a apela la imaginile 3D.
 
"Dacă poţi proiecta pe un ecran holografic pe cineva care nu mai trăieşte, de ce nu ai putea să o faci cu un animal, un cal, un elefant? Aşa că de aici a venit ideea", a declarat Philadelphia.
 
La Luebeck, un tren cu aburi care se învârte în jurul ringului dă startul spectacolului pe sunetul melodiei "Sunday Morning" de Nico şi The Velvet Underground, înainte de a apărea un papagal de un verde strălucitor.
 
Pasărea face loc unui elefant şi puiului său, care calcă în picioare şi trâmbiţează spre public, doar pentru a fi urmăriţi de o herghelie de cai în galop.
 
Proiectarea iluziei vizuale a fost o provocare tehnică, deoarece circul îşi aşează publicul în cerc, spre deosebire de un teatru, unde publicul stă în faţa scenei.
 
Cu ajutorul a 11 camere de luat vederi, dispuse pe tavanul cortului din jurul ringului, imaginile de înaltă rezoluţie sunt proiectate pe o plasă cu ochiuri fine care înconjoară spaţiul de spectacol.
 
Când luminile se sting, plasa devine aproape invizibilă, dar imaginile ies în evidenţă.
 
În timp ce animalele vii au provocat emoţii, noua tehnologie îi dă posibilitatea Circului Roncalli să facă ceva neaşteptat.
 
"Orice vă puteţi imagina, poate fi creat de un animator, de un grafician, apoi poate fi prezentat şi într-un spectacol de circ", a declarat Toni Munar, directorul tehnic al circului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici