Un copil de 10 ani din Marea Britanie vorbeşte fluent zece limbi străine

Profesorii unui băiat în vârstă de 10 ani din Oldbury, West Mids, Marea Britanie, au fost uimiţi să afle că acesta vorbeşte fluent zece limbi străine.

Urmărește
3 afișări

Arpan Sharma, un băiat de origine indiană, a învăţat singur limbile franceză, spaniolă, germană, italiană, swahili, mandarină, poloneză, thailandeză şi dialectul ugandez luganda. De asemenea, băieţelul a învăţat hindusa de la părinţii săi, informează dailymirror.co.uk.

Băiatul, care este elev la o şcoală primară din Oldbury, West Mids, spune că a învăţat limbile străine cu ajutorul unor programe pe CD.

Sharma putea să vorbească fluent în limba italiană la vârsta de şapte ani, cunoştea deja germana la opt ani şi spaniola la nouă ani.

Băiatul a recunoscut că cel mai greu i-a fost să înveţe dialectul swahili şi că "mandarina a fost, de asemenea, o limbă dificilă".

Directorul adjunct Richard Lynn, de la Blue Coat School, Edgbaston, Birmingham, a declarat: "Arpan este un geniu al limbilor străine, are un talent natural în ceea ce priveşte ascultarea unei pronunţii corecte şi imitarea acesteia".

Arpan doreşte să devină medic chirurg, să lucreze în spitale din străinătate şi să vorbească limba fiecărei ţări pe care o va vizita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici