- Home
- Life-Inedit
- (09.01.2020, 16:21)
- Ruxandra Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un creier uman „a supravieţuit” 2.600 de ani într-un craniu. Explicaţia oamenilor de ştiinţă
Cercetătorii au descoperit motivul pentru care care cel mai vechi creier uman descoperit în Marea Britanie, datat acum 2600 de ani, s-a prezervat într-o stare extrem de bună, relatează CNN.
Urmărește
2914 afișări
Creier uman vechi de 2600 de ani descoperit într-o stare foarte bună de prezervare. Cum a fost posibil
Creierul uman din Heslington, Marea Britanie a fost descoperit în 2008 şi a aparţinut unui bărbat carea a trăit în Epoca Fierului, în urma cu 2600 de ani.
Ceea ce a surpins lumea ştiinţei a fost faptul că acest creier uman a fost prezervat într-o stare excepţional de bună, în condiţii naturale, iar cercetătorii au descoperit şi factorii care au influenţat acest fenomen, relatează CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Creierul este format din 80% apă, ceea ce în mod normal contribuie la degradarea rapidă a acestui tip de ţesut.
Prezervarea în condiţii naturale pe o perioadă îndelungată a proteinelor din care este alcătuit ţesutul creierului nu este de regulă posibilă.
Cu toate acestea în urma unei analize recente a creierului preistoric din Heslington, oamenii de ştiinţă au descoperit două filamente specifice structurii creierului care au rămas conservate datorită proteinelor care au supraviieţuit în ţesut.
Conform cercectătorilor, proteinele din structura creierului sunt substanţe foarte stabile în ciuda trecerii timpului şi îşi păstrează proprietăţile dacă sunt conservate sub formă agregată.
We finally know why this 2,600-year-old human brain is so freakishly well-preserved https://t.co/JuGxPUbTIq pic.twitter.com/16bHHN8WVY
— Gizmodo (@Gizmodo) January 9, 2020
" A fost interesant să descoperim că proteina sub formă agregată este mai stabilă decat ADN-ul" a declarat dr. Axel Petzold, conducătorul studiului.
Acest fapt a determinat ca degradarea din exterior a creierului să fie stopată. Proteinele s-au îmbinat foarte strâns, ceea ce a contribuit la prezevarea creierului timp de 2600 de ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe