Un diamant roz foarte rar a fost vândut cu o sumă peste aşteptări. Cu cât a fost achiziţionat Martian Pink

Martian Pink, cel mai mare diamant roz scos vreodată la licitaţie, a fost vândut cu o sumă care a depăşit de două ori estimările, au anunţat reprezentanţii casei Christie's, care a pus această nestemată în vânzare, marţi, la Hong Kong.

Urmărește
425 afișări
Imaginea articolului Un diamant roz foarte rar a fost vândut cu o sumă peste aşteptări. Cu cât a fost achiziţionat Martian Pink

Martian Pink, un diamant roz foarte rar, vândut la licitaţie cu 17,4 milioane de dolari (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Propus spre vânzare pentru prima dată în ultimii 36 de ani, Martian Pink (...) a atins preţul extraordinar de 17,4 milioane de dolari, după o licitaţie intensă care a durat zece minute", a declarat Vickie Sek, coordonatoarea filialei din Asia a casei Christie's.

Cumpărătorul a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Acest diamant de 12,04 carate, de un roz pur şi intens, a aparţinut bijutierului Harry Winston, care l-a vândut în 1976 unui colecţionar anonim.

Potrivit presei internaţionale, nestemata a primit numele Martian Pink în 1976, acelaşi an în care Statele Unite ale Americii au lansat cu succes două sonde spaţiale spre planeta Marte, primele trimise vreodată de omenire spre această planetă.

În cadrul aceleiaşi licitaţii de la Hong Kong, un rubin birmanez a stabilit un nou record de preţ, fiind vândut cu 551.000 de dolari pe carat.

Cel mai celebru diamant roz din lume aparţine reginei Elizabeth a II-a. Diamantul Williamson Pink i-a fost oferit suveranei britanice cu ocazia căsătoriei sale, din 1947. Având 23,6 carate şi o formă rotundă, nestemata a fost ulterior încrustată într-o broşă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici