Un eveniment ceresc rar a adunat mii de oameni într-un oraş australian îndepărtat

O eclipsă solară rară a încântat mii de oameni care s-au adunat într-un oraş australian îndepărtat pentru cel mai bun punct de vedere de pe Pământ pentru a o urmări.

Urmărește
359 afișări
Imaginea articolului Un eveniment ceresc rar a adunat mii de oameni într-un oraş australian îndepărtat

Un eveniment ceresc rar a adunat mii de oameni într-un oraş australian îndepărtat

Cerul de deasupra Exmouth din Australia de Vest s-a întunecat pentru aproximativ 60 de secunde joi, când Luna a aruncat o umbră de 40 de km lăţime asupra zonei.
 
Eclipsa totală de soare a făcut parte dintr-o eclipsă hibridă rară, care are loc doar de câteva ori pe secol.
 
Eclipsele parţiale au fost vizibile şi în alte părţi ale Asia-Pacific.
 
Această eclipsă a început în Oceanul Indian la răsăritul soarelui şi se termină la apus în Pacific, observatorii aflaţi în diferite puncte din calea eclipsei putând să-i vadă diferitele faze. 
 
Unii au văzut o eclipsă totală de soare. Alţii au văzut ceea ce este cunoscut ca o eclipsă de soare inelară, unde Luna este prea mică pentru a bloca complet întregul Soare. 
 
Oamenii care locuiesc în Australia de Vest, Timor-Leste şi Papua de Vest au avut cele mai bune privelişti.
 
Dar numai cei din Peninsula Exmouth ar putea experimenta eclipsa totală de soare, la ora locală 11:27.
 
Oraşul turistic de pe marginea recifului, la 1.200 de kilometri nord de Perth, găzduieşte în mod normal puţin sub 3.000 de oameni. Dar populaţia sa s-a extins de şapte ori, toţi observatorii stelelor făcându-l casa lor temporară, potrivit BBC.
 
Turiştii şi oamenii de ştiinţă care au călătorit la Exmouth au aplaudat când temperatura a scăzut, cerul s-a întunecat şi stelele au apărut.
 
Unii au declarat presei locale că eclipsa a fost suprarealistă („ca un vis”) în timp ce alţii au descris-o ca fiind o „experienţă aproape religioasă”.
 
Henry, care a călătorit din Statele Unite, a declarat pentru ABC News că i s-a părut „uimitor”.
 
"Este doar un minut, dar chiar mi s-a părut mult timp. Nu poţi vedea nimic altceva care să arate aşa", a spus el.
 
Canadianul Tom Naber s-a emoţionat şi el - în ciuda faptului că era a şaptea sa eclipsă.
 
„Trebuie să recunosc că am plâns puţin, a fost incredibil”, a spus el pentru PerthNow.
 
Ultima eclipsă de soare hibridă a avut loc în noiembrie 2013, iar NASA se aşteaptă următoarea în 2031.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici