- Home
- Life-Inedit
- ISTANBUL, (14.08.2019, 16:37)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un fragment din moaştele lui Constantin Brâncoveanu, donat bisericii ctitorite de el în Istanbul
Un fragment din moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu a fost donată miercuri bisericii ctitorite de fostul domnitor al Ţării Româneşti în Istanbul, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
324 afișări
Un fragment din moaştele lui Constantin Brâncoveanu, donat bisericii ctitorite de el în Istanbul
O raclă care conţine un fragment din moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu a fost donată bisericii ctitorite de el în Istanbul.
”Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la solicitarea Părintelui Sergiu Vlad, Parohul comunităţii ortodoxe române din Istanbul, Turcia, Patriarhia Română a oferit acestei comunităţi o raclă cu un fragment din moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu”, arată Biroul de Presă al Patriarhiei Române.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Racla, confecţionată la Atelierele Patriarhiei Române, a fost depusă miercuri, 14 august 2019, în biserica „Sfânta Muceniţă Paraschevi” din Istanbul, ctitorită de Sfântul Domnitor român Constantin Brâncoveanu în anul 1692. Osemintele domnitorului Constantin Brâncoveanu erau păstrate la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, unde au fost depuse de soţia acestuia în 1720. Osemintele au fost scoase din mormânt în 2014, când s-au împlinit trei secole de la martitiul de la Constantinopole şi de atunci sunt păstrate într-o raclă pentru a putea fi venerate de credincioşi. Voievodul Constantin Brâncoveanu a fost identificat ca sfânt în 1992, prin hotărârea Sinodului BOR.
Biserica parohiei ortodoxe române Sfânta Muceniţă Paraschevi din Constantinopol (Istanbul) - Turcia se află în cartierul Haskoy, pe strada Kalayci Bahcesi, nr. 2. Biserica a fost ctitorită de Sfântul Constantin Brâncoveanu. Tot aici se află moaştele Sfintei Arghira, născută în Prusia Bitiniei (astăzi oraşul Bursa din Turcia), în jurul anului 1692, prăznuită la 30 aprilie, care a suferit martiriul aproape în aceeaşi perioadă cu Sfinţii Brâncoveni. Intrarea din latura de Est a bisericii Sf. Mc. Parascheva-Prikidion are deasupra o pisanie care menţionează restaurarea bisericii din temelie realizată cu ajutorul donaţiei oferite de domnitor la patru ani după ce urcase pe scaunul Ţării Româneşti.
Biserica zidită de Sfântul Constantin Brâncoveanu a fost dată, de către Patriarhia Ecumenică, spre folosinţă comunităţii ortodoxe româneşti din Turcia în anul 2004 , la solicitarea Patriarhiei Române.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Facebook a ascultat unele conversaţii ale utilizatorilor. Sute de furnizori, plătiţi pentru transcrierea mesajelor audio
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”