Un grup de investitori din Canada a pierdut accesul la 190 de milioane de dolari. Singura persoană care ştia parola contului în care se află fondurile a murit

Cum ar fi dacă banca ţi-ar îngheţa fondurile pentru că singura persoană care ştia parola a decedat? Un grup de investitori canadieni se confruntă cu o situaţie similară pentru că singurul om care ştia parola pentru conturile în valoare de 190 de milioane de dolari a murit în urmă cu două luni, relatează miamiherald.com

Urmărește
3378 afișări
Imaginea articolului Un grup de investitori din Canada a pierdut accesul la 190 de milioane de dolari. Singura persoană care ştia parola contului în care se află fondurile a murit

Un grup de investitori din Canada au pierdut accesul la 190 de milioane de dolari. Singura persoană care ştia parola contului în care se află fondurile a murit

Gerald Cotten, director executiv şi cofondator al firmei QuadrigaCX, a murit în urma unor complicaţii în decembrie 2018. Acesta suferea de boala Chron şi se afla în India pentru a construi un orfelinat, declară firma sa într-un comunicat publicat pe Facebook. QuadrigaCX, cu sediul la Vancouver, Canada, este una dintre cele mai populare burse de schimb canadiene care operează cu moneda digitală „bitcoin”.

Soţia sa, Jennifer Robertson, afirmă într-un document înregistrat la Curtea Supremă din Nova Scoţia că decesul soţului său a rezultat în neputinţa companiei de a accesa fondurile cu moneda digitală, relatează postul de ştiri CBS News. De asemenea, în document scrie că Gerald Cotten era singurul care ştia parola pentru conturile de economii, în care era stocate monezile digitale a 115.000 de investitori.

Cotten nu a lăsat niciun indiciu cu privire la parolă, iar experţii în securitate, consultaţi de firma QuadrigaCX, nu au reuşit să „spargă” conturile. Documentul înaintat la tribunal cere protecţie legală faţă de investitori, în timp ce firma încearcă să recupereze fondurile.

„Bitcoin” este cea mai cunoscută monedă digitală din lume, aceasta fiind dezvoltată de o reţea globală de calculatoare, relatează The New York times. Preţul unui bitcoin este imprevizibil şi se bazează pe o piaţă deschisă de licitaţie la bursele de schimb.

Criptomonedele „bitcoin” trebuie să fie stocate pe serverele calculatoarelor şi să fie păstrate în „portofele electronice” pentru tranzacţii rapide sau „economii”. Acest „portofel” le protejează pentru a nu fi furate de potenţiali hackeri, relatează CBS News.

Investitorii QuadrigaCX sunt frustraţi de problemă. „Am fost lăsaţi cu ochii în soare”, afirmă Elvis Cavalic, unul dintre aceştia, pentru CBS News. „Mă pregătesc pentru ce e mai rău”, adaugă acesta.

Totuşi, potrivit unor acuzaţii, decesul directorului canadian s-ar putea să nu se fi întâmplat. Mai multe acuzaţii de fraudă au ieşit la iveală în urma apariţiei cazului în mai multe publicaţii. De asemenea, trebuie menţionat faptul că mai multe tranzacţii, de retragere a unor fonduri, au apărut pe cont după decesul lui Cotten.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici