Un hotel din Alpii Elveţieni îngheţat în timp. I-a găzduit pe Napoleon şi Charles Dickens

  • În acest hotel au stat Napoleon şi Charles Dickens.
  • Câinii St. Bernard au făcut-o să fie una dintre cele mai interesante destinaţii din Alpii Elveţieni.
  • Cele mai vechi părţi ale structurii datează din secolul al XI-lea.
Urmărește
592 afișări
Imaginea articolului Un hotel din Alpii Elveţieni îngheţat în timp. I-a găzduit pe Napoleon şi Charles Dickens

sursă foto/ HOSPICE DU GRAND-SANT-BERNARD

Marele Spital Sf. Bernard a devenit una dintre cele mai importante atracţii turistice din Alpii Elveţieni. Deşi cele mai vechi părţi ale structurii sale datează din secolul al XI-lea, acesta este în stare foarte bună, de parcă ar fi îngheţat în timp, iar în prezent funcţionează ca hotel pentru turişti.
 
Actualul hotel din Alpii Elveţieni a fost, iniţial, mănăstire şi refugiu pentru pelerini. A fost construit de către un vicar italian, mai târziu canonizat ca Sfântul Bernard de Menthon.
 
Până în anii 1670, călugării nu adăposteau doar călători obosiţi, ci şi o rasă de câini descendentă a unei rase asiatice. Botezaţi Sf. Bernard, câinii au fost instruiţi pentru a ajuta la salvarea persoanelor rătăcite în munţi şi au crescut în această locaţie până în 2004, făcut din ea una dintre cele mai interesante destinaţii din Alpi.
 
Ei nu au fost singurii oaspeţi celebri ai Marelui Spital Sf. Bernard. În 1800, Napoleon a fost îngrijit într-una din camerele mănăstirii, după ce a traversat munţii cu 40.000 de oameni şi 500 de cai, iar câţiva ani mai târziu, Charles Dickens a poposit în această locaţie pe care o descria ca fiind „o groapă grozavă pe vârful unor munţi îngrozitori”, scrie Wall Street Journal.
 
Turiştii pot ajunge cu maşina la Marele Spital Sf. Bernard numai din iunie până la mijlocul lunii octombrie. În prezent, în conformitate cu reglementările COVID-19, măştile sunt obligatorii şi la hotelul din Alpii Elveţieni.
 
Articol scris de Mihaela Ioniţă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici