- Home
- Life-Inedit
- (17.10.2021, 10:40)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un local din Londra le permite clienţilor să achite nota cu electronice vechi. În ce sunt transformate
- La Trade-Inn din Londra, oamenii pot plăti mâncarea şi băuturile cu aproape 14.000 de tipuri de dispozitive electronice, inclusiv iPhone-uri vechi, care sunt apoi reparate de o companie de tehnologie pentru a fi folosite în viitor.
- Această iniţiativă vine în contextul în care noi date arată că Regatul Unit va fi cel mai mare producător de deşeuri electronice din Europa, depăşind actualul lider mondial, Norvegia, până în 2024.
Urmărește
893 afișări
Sursa foto: Twitter
Modelul şi ecologista Daisy Lowe a fost primul client care a plătit nota cu electronice vechi, prin noua campanie care va dura o săptămână de la Ziua Internaţională a Deşeurilor electronice. „Am fost şocată când am aflat impactul asupra mediului pe care îl poate avea simpla păstrare a telefoanelor vechi, ca să nu mai vorbim de aruncarea lor", spune ea. „Este important ca atunci când terminăm cu vechile noastre electronice, acestea să fie repuse în circulaţie pentru ca altcineva să le folosească”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Peste 8 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Alegeri prezidenţiale. Rezultate EXIT-POLL. Ciolacu câştigă primul tur, Lasconi, Simion, Georgescu şi Ciucă despărţiţi de câteva procente. Geoană rezultat slab
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Primele rezultate EXIT-POLL. Marcel Ciolacu pe primul loc, urmat de Elena Lasconi şi Călin Georgescu / 9,4 milioane de alegători au ieşit la vot
Spring este un nou serviciu de reciclare a electronicelor vechi care îşi propune să abordeze problema celor 1,6 milioane de tone de deşeuri electrice pe care Marea Britanie le produce în fiecare an, potrivit Euronews.
Deşeurile electrice înseamnă toate dispozitivele aruncate, inclusiv smartphone-uri, televizoare şi frigidere. O mare parte dintre acestea sunt arse, depozitate la groapa de gunoi sau expediate ilegal în străinătate, adesea cu costuri devastatoare pentru mediul local.
În timp ce lucrurile mai voluminoase tind să fie aruncate primele, gospodăria medie din Regatul Unit deţine în jur de 20 de dispozitive vechi şi nefolosite, conform raportului Comitetului guvernamental de audit de mediu.
Conform rapoartelor Spring's Global E-Waste Monitor din ultimii ani, deşeurile electronice vor creşte de la 23,9 kg la 24,5 kg pentru fiecare adult din Regatul Unit până în 2024. Până la acea dată, Norvegia va fi în topul clasamentului, urmată de Danemarca, Elveţia şi Ţările de Jos.
„Să laşi un dispozitiv nefolosit într-un sertar este la fel de rău ca şi cum l-ai arunca la coşul de gunoi", explică cofondatorul Spring, James Seear. „Asta pentru că, în loc să fie refolosit de altcineva, este scos din circulaţie şi trebuie înlocuit cu ceva nou. Pe măsură ce tehnologia din casele noastre creşte, creşte şi un munte de deşeuri electronice, ceea ce are un impact catastrofal asupra mediului”.
Într-o altă acţiune menită să-i determine pe oameni să renunţe la gadgeturi într-un mod productiv, aceeaşi companie a lansat "poduri" de tip chioşc în supermarketuri din oraşele britanice, inclusiv Birmingham, Leeds şi Londra. Cumpărătorii le folosesc pentru a vinde dispozitivele nedorite, care sunt apoi reparate înainte de a fi revândute.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ca să-ți ia votul, impostorii de partid se prefac că se ceartă. Se vor împăca și vor conduce țara împotriva ta! Știi ce ai de făcut: TE DUCI ȘI PUI ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un polițist de frontieră, desemnat să protejeze secția de vot, s-a împușcat în cap în propriul autoturism. Incidentul a avut loc în comuna Frătești din județul Giurgiu
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe