- Home
- Life-Inedit
- BERLIN, (22.06.2008, 14:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un muzeu al Războiului Rece ar putea fi deschis la Berlin
Un muzeu al Războiului Rece ar putea fi deschis la punctul de control Charlie, unul dintre locurile care făceau legătura între Berlinul de Est şi cel de Vest, informează The Observer.
Urmărește
176 afișări
Un muzeu al Războiului Rece ar putea fi deschis la Berlin
Deschiderea unui muzeu al Războiului Rece este o iniţiativă care aparţine mai multor foşti preşedinţi, ex-miniştri de Externe şi foşti ambasadori.
Într-o solicitare transmisă guvernului german, aceştia spun că, la aproape două decenii după căderea Zidului Berlinului, amintirile dispar cu repeziciune, în pofida unor filme de succes despre perioada respectivă, precum "Good Bye Lenin!" sau "The Lives of Others / Vieţile celorlalţi", care relatează întâmplări din Berlinul comunist.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel, fostul premier polonez Wladyslaw Bartoszewski, fostul şef al diplomaţiei germane Hans-Dietrich Genscher şi fostul ambasador SUA în Germania, John Kornblum, sunt doar câteva dintre personalităţile care cer "deschiderea unui muzeu al Războiului Rece" pentru "a se păstra pe termen lung amintirea diviziunii Europei şi eliberarea sa".
Potrivit sursei citate, şi fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov sprijină iniţiativa.
Punctul de control Charlie, cel mai renumit punct de trecere între Berlinul de Est şi cel de Vest, a fost sugerat ca locaţie pentru muzeul dedicat vieţii din afara şi de după Cortina de Fier.
Apelul pentru deschiderea muzeului, apărut în publicaţia Süddeutsche Zeitung, vine într-un moment în care autorităţile berlineze încep să regrete graba iniţială de a distruge unul dintre cele mai urâte simboluri ale represiunii.
Pe de altă parte, autorităţile au primit un număr foarte mare de plângeri ca urmare a distrugerii Zidului Berlinului şi a turnurilor sale de control pentru a se construi şosele. Criticii susţin că turiştii şi tinerii germani nu mai pot găsi urme ale Zidului şi că informaţiile sunt prea puţine pentru ca majoritatea să realizeze ce a însemnat cu adevărat Războiul Rece.
Interesul faţă de Berlinul de Est din trecut este tot mai mare, motiv pentru care s-a facilitat accesul curioşilor la mini-muzee reprezentate de apartamente pre-fabricate. Cu toate acestea, conservarea trecutului este tot mai problematică pentru autorităţile germane, în condiţiile în care din ce în ce mai multe rămăşiţe ale Războiului Rece dispar pentru a face loc erei moderne.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe